Οικονομία

Βλέπει μείωση πριν από τις ΗΠΑ

1697548809 Snea default

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει το βασικό της επιτόκιο πριν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ρόμπερτ Χόλτσμαν. Ο Χόλτσμαν, ο οποίος είναι επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, ανέφερε στην αυστριακή εφημερίδα «Kronen Zeitung» πως «η Ευρώπη θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια πριν από τις ΗΠΑ» και ότι η ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύσσεται πιο αργά από την αντίστοιχη αμερικανική. Είπε επίσης ότι δεν θα επιδιώξει νέα θητεία στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Η θητεία του αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2025.

Σε άνοδο η βιομηχανική παραγωγή

Αυξήθηκε η βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας τον Μάρτιο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2023. Πρόκειται για ένδειξη ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σταθεροποιείται, αναφέρει το Bloomberg. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της βιομηχανίας αυξήθηκε στις 50,8 μονάδες από 49,1 μονάδες τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση των κινεζικών αρχών. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της μη βιομηχανικής δραστηριότητας ενισχύθηκε στις 53 μονάδες.

Επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια

Επενδυτικές ευκαιρίες στην πυρηνική ενέργεια της Ευρώπης αναζητούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύμφωνα με το Reuters. Ανάμεσα σε όσα συζητούνται είναι η κρατική εταιρεία Emirates Nuclear Energy Company (ENEC) να γίνει μειοψηφικός επενδυτής σε ευρωπαϊκούς πυρηνικούς πόρους, όπως αναφέρεται. Η ENEC έχει τώρα αυξημένες φιλοδοξίες να κατέχει μερίδια σε υποδομές πυρηνικής ενέργειας άλλων εθνών, ανέφεραν οι πηγές στο Reuters.

Μειώνει τις κενές θέσεις εργασίας

Η Amazon αναμένει να εξοικονομήσει περίπου 1,3 δισ. δολάρια τα επόμενα χρόνια μειώνοντας σημαντικά κενά γραφεία σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που επικαλείται το Business Insider. Η Amazon αφήνει ορισμένες μισθώσεις να λήξουν, σταματά τη χρήση ορισμένων ορόφων γραφείων και διαπραγματεύεται πρόωρη λήξη μίσθωσης για ορισμένα κτίρια, ανέφεραν οι πηγές. Η Amazon φέρεται να έχει ποσοστό κενών θέσεων γραφείου που ξεπερνά το 33%.

To Top