Κόσμος

Ξεκινά και πάλι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας – Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς πως παραβίασε την ανακ…

gaza2 14

Ξεκινά και πάλι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας – Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς πως παραβίασε την ανακωχή

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ξανάρχισε τις επιχειρήσεις του εναντίον του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατηγόρησε τη Χαμάς πως παραβίασε τους όρους της ανακωχής που εφαρμοζόταν από την 24η Νοεμβρίου, ανοίγοντας πυρ εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Κατά τα παλαιστινιακά ΜΜΕ, βομβαρδίζονται βόρειοι τομείς της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ανακοινωθέν με το οποίο γνωστοποίησε πως «ξαναρχίζει τη μάχη εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

Ήδη περίπου μια ώρα προτού τερματιστεί η ανακωχή ακούστηκαν σειρήνες της αεράμυνας σε ισραηλινές κοινότητες γύρω από τη μικρή παραθαλάσσια παλαιστινιακή περιοχή και κατόπιν ο Τσαχάλ έκανε γνωστό πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε ρουκέτα.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την εκτόξευση αυτή.

Στην πόλη της Γάζας, δημοσιογράφος του AFP άκουσε να βάλλονται δεκάδες οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού καθώς και πλήγματα ισραηλινών αεροσκαφών.

Αυτόπτες μάρτυρες και ΜΜΕ προσκείμενα στη Χαμάς έκαναν λόγο, ήδη προτού λήξει η ανακωχή, για εκρήξεις και πυρά καθώς και υπέρπτηση μαχητικών και drones.

To Top