Τεχνολογία

YouTube: Αποκτά μεταγλώττιση σε διάφορες γλώσσες μέσω τεχνητής νοημοσύνης

youtube2

YouTube: Αποκτά μεταγλώττιση σε διάφορες γλώσσες μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να ενισχύσει το YouTube και τη Google προκειμένου να επεκταθούν σε αρκετές γλώσσες. Η εταιρία, εν μέσω της VidCon, ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια της ΑΙ θα κάνει ευκολότερη την μεταγλώττιση των βίντεο σε άλλες γλώσσες και για αυτόν τον λόγο επιστρατεύει την ομάδα της Aloud, η οποία είναι μια υπηρεσία που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών μεταγλώττισης μέσω ΑΙ και προέρχεται από την Area 120 της Google.

Η AI μεταγλώττιση του YouTube βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστικό στάδιο με εκατοντάδες content creators να συμμετέχουν σε αυτό. Πώς δουλεύει όμως η υπηρεσία; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Aloud, το εργαλείο της πραγματοποιεί ένα πέρασμα στο βίντεό σας για να το απομαγνητοφωνήσει και δίνει ένα αρχείο με την μαγνητογράφηση που μπορείτε να ελέγξετε και να τροποποιήσετε. Έπειτα μεταφράζει το transcript αρχείο που του δώσατε και παράγει την μεταγλώττιση

Εκπρόσωπος του YouTube, ο Amjad Hanif, δήλωσε ότι το Aloud υποστηρίζει προς το παρόν μερικές γλώσσες και πως «στο μέλλον θα έρθει υποστήριξη για περισσότερες». Για τώρα όμως μπορεί να μεταγλωττίσει σε Αγγλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά.

Μπορεί για τώρα το εύρος των γλωσσών που υποστηρίζει να μην είναι μεγάλο -αν και καλύπτουν ένα μεγάλο δημογραφικό- αλλά στο μέλλον μπορεί να αποδειχθεί ένα ισχυρό εργαλείο για τους creators και τα YouTube κανάλια που θέλουν να αγγίξουν το διεθνές κοινό, προσθέτοντας μετάφραση στα βίντεό τους εύκολα, γρήγορα και χωρίς επιπλέον κόστος. Στόχος του YouTube αργότερα είναι να κάνει τα μεταφρασμένα αρχεία ήχου να ακούγονται με τη φωνή του εκάστοτε YouTuber, με περισσότερη έκφραση και καλύτερο συγχρονισμό (lip sync), κάτι που θα υλοποιήσει εντός του 2024.

Υπάρχει προς το παρόν ένα βίντεο που έχει μεταφραστεί μέσω ΑΙ και είναι από το κανάλι Amoeba Sisters. Για να ακούσετε τη μεταφρασμένη βερσιόν πηγαίνετε στο γρανάζι, μετά στα κομμάτια ήχου και επιλέξτε τα Ισπανικά.

To Top