Τεχνολογία

Υπαναχώρησε ο Έλον Μασκ για το Twitter – Μετά από stress test συμμορφώνεται με τους νέους ευρωπαϊκού…

AP23024735040153

Υπαναχώρησε ο Έλον Μασκ για το Twitter – Μετά από stress test συμμορφώνεται με τους νέους ευρωπαϊκούς νόμους

Ο Έλον Μασκ τελικά συμφώνησε να συμμορφωθεί το Twitter με τους καινούργιους νόμους που αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Ένωση για το διαδίκτυο, λίγο καιρό μετά τις αντιδράσεις που είχε εκφράσει ο επιχειρηματίας.

Όπως αναφέρει ο theguardian.com, οι νέοι νόμοι τίθενται σε ισχύ στις 25 Αυγούστου και αφορούν τα fake news, τη ρωσική προπαγάνδα και το διαδικτυακό έγκλημα. Έτσι, μια ομάδα αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της πλατφόρμας για να δοκιμάσει την ικανότητά της να λειτουργεί νόμιμα στην Ευρώπη.

Εκεί, προχώρησαν σε stress test, δηλαδή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, με το προσωπικό του Twitter να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά.

Ο Τιερί Μπρετόν, αρμόδιος επίτροπος για την επιβολή του νέου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες, χαιρέτισε το γεγονός ότι η εταιρεία συμφώνησε οικειοθελώς στη δοκιμή. Επανέλαβε την προειδοποίησή του προς όλες τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η ΕΕ θα ενεργήσει γρήγορα και αποφασιστικά για να τηρήσει τους σαρωτικούς νέους νόμους που τίθενται σε ισχύ τον Αύγουστο.

«Όταν πρόκειται για το διαδικτυακό έγκλημα, δεν μπορεί να υπάρχουν ημίμετρα. Οι πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες πρέπει να θέσουν τους απαραίτητους εσωτερικούς ελέγχους και πόρους για να είναι έτοιμες για τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

To Top