Πολιτική

Ζαχαράκη στη Βουλή: Πάνω από 40.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου»

409403

Ζαχαράκη στη Βουλή: Πάνω από 40.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στο κόστος στέγασης που ανήλθαν σε 26,2% την περίοδο 2018 – 2022, «η κυβέρνηση προχωρά στη λήψη νέων μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος και σε στοχευμένες δράσεις στεγαστικής πολιτικής», σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου στο Κοινοβούλιο, το μέλος της κυβέρνησης ανέφερε πως πέραν των μόνιμων αυξήσεων μισθών και μειώσεων φόρων και εισφορών προωθήθηκε το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που αφορά νέους ηλικίας 25 – 39 ετών, συνολικού προϋπολογισμού περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

«Έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις. Οι 23.875 προκρίθηκαν ενώ πάνω από 9.378 βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης. Το 60% αφορούν νέα ζευγάρια. Έχουμε 610 εκταμιεύσεις σε διάστημα κάτω των 4 μηνών. Ξεκινά επίσης πιλοτικά, πρόγραμμα κοινωνικής στέγης ευάλωτων με 30 διαμερίσματα στην Θεσσαλονίκη και 70 στην Αθήνα» όπως είπε. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στέγασης και εργασίας για άστεγους και ευάλωτες ομάδες, στο οποίο έχουν ενταχθεί 431 νοικοκυριά και 685 συμπολίτες αλλά και στο πρόγραμμα «Κάλυψη» στο οποίο συμμετέχουν 46 Δήμοι.

«Το επόμενο διάστημα θα τρέξει και πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου προς ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και παροχής κινήτρων σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων» σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Ο ερωτών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Γερουλάνος ανέφερε πως η πραγματική αύξηση των ενοικίων κυμαίνεται από 37 έως 42%, επικαλούμενος στοιχεία από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενοικίασης. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα που να αφορούν τον περιορισμό της αγοράς Airbnb, της Golden Visa αλλά και των επιτοκίων δανεισμού.

To Top