Κόσμος

Ζευγάρι Ισραηλινών έκρυψε τα δίδυμα μωρά του πριν σκοτωθεί από τη Χαμάς – Τα βρέφη βρέθηκαν ζωντανά…

goneis mora

Ζευγάρι Ισραηλινών έκρυψε τα δίδυμα μωρά του πριν σκοτωθεί από τη Χαμάς – Τα βρέφη βρέθηκαν ζωντανά 14 ώρες αργότερα

Ένα νεαρό ζευγάρι Ισραηλινών δολοφονήθηκε από τη Χαμάς, άντρες της οποίας εισέβαλαν στο σπίτι τους – αλλά όχι πριν οι γονείς κρύψουν τα 10 μηνών δίδυμα παιδιά τους, τα οποία βρέθηκαν ζωντανά περίπου 14 ώρες αργότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Itai και η Hadar Berdichevsky, και οι δύο 30 ετών, δέχθηκαν επίθεση στο σπίτι τους στο Kfar Gaza, ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ που βρίσκεται περίπου τρία μίλια ανατολικά της Γάζας, σύμφωνα με το ισραηλινό πρακτορείο Walla.

Οι γονείς, οι οποίοι έκρυψαν τα μωρά τους σε ένα καταφύγιο για βόμβες, προσπάθησαν να αποκρούσουν τους τρομοκράτες αλλά δολοφονήθηκαν, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, σύμφωνα με τη New York Post.

Ισραηλινά στρατεύματα διέσωσαν τα μωρά περίπου 14 ώρες αργότερα και τα παρέδωσαν στη γιαγιά τους.

Η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς το Σάββατο άφησε πίσω της περισσότερους από 1.000 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης σκότωσαν τουλάχιστον 800 Ισραηλινούς, άφησαν περίπου 2.000 τραυματίες και απήγαγαν δεκάδες άλλους καθώς επιτέθηκαν σε ισραηλινές κοινότητες στην πιο φονική επίθεση που έχει δει το Ισραήλ από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973.

Τουλάχιστον 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια σφαγή στο μουσικό φεστιβάλ Tribe of Nova, αφού βαριά οπλισμένοι άντρες πέρασαν με αλεξίπτωτο πλαγιάς τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.

To Top