Αθλητικά

Άνετα η Ζαμπέρ! Προκρίθηκε και έχει… repeat του περσινού τελικού με Ριμπάκινα – Εύκολα στους “8” η Σαμπαλένκα (vid)

Άνετα η Ζαμπέρ! Προκρίθηκε και έχει... repeat του περσινού τελικού με Ριμπάκινα - Εύκολα στους "8" η Σαμπαλένκα (vid)

Σε μία επανάληψη του περυσινού τελικού του Γουίμπλεντον, θα συναντηθούν την Τετάρτη (12/07), η Ονς Ζαμπέρ με την Έλενα Ριμπάκινα, η οποία ήταν εκείνη που πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Wimbedon: Σε μία επανάληψη του περυσινού τελικού του Γουίμπλεντον, θα συναντηθούν την Τετάρτη (12/07), η Ονς Ζαμπέρ με την Έλενα Ριμπάκινα, η οποία ήταν εκείνη που πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Ζαμπέρ διέλυσε σήμερα την πρώην κάτοχο του τίτλου, Πέτρα Κβίτοβα, με 2-0 (6-0, 6-3) και προκρίθηκε πανηγυρικά στις «8» του λονδρέζικου Μajor, όπως και η τενίστρια από το Καζακστάν (γεννημένη στη Μόσχα), που προκρίθηκε άκοπα στους προημιτελικούς μετά την αποχώρηση της Βραζιλιάνας, Μπεατρίς Χαντάντ Μάια στο πρώτο σετ κι ενώ βρισκόταν με 4-1 πίσω στα game. 

Η ποικιλία των σλάις και ντροπ σοτ, αλλά και αλλαγή του ρυθμού που έδινε στη διάρκεια του αγώνα η τενίστρια από την Τυνησία, δεν επέτρεψαν στην Τσέχα πρωταθλήτρια του 2011 και του 2014 και νο9 του κόσμου να αντιδράσει σε κανένα σημείο του ματς, εάν εξαιρέσει κανείς κάποια σημάδια ανάκαμψης που έδειξε στο δεύτερο σετ, που όμως, δεν εμπόδισαν την Ζαμπέρ να φτάσει στο στόχο της.

Μόλις 22 λεπτά χρειάστηκε η Τυνήσια (νο6 της WTA) για να κλείσει το πρώτο σετ χωρίς να χάσει game, ενώ και στο δεύτερο έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσει.. δια περιπάτου στη νίκη με 6-3.

Εκμεταλλευόμενη το πολύ καλό σερβίς της, η Λευκορωσίδα (νο2 στον κόσμο) δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλό της, η οποία μετά την απώλεια του πρώτου σετ «κατέρρευσε». Στην φάση των «8» του τρίτου Major της σεζόν, η Σαμπαλένκα θ΄ αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Μάντισον Κις.

Στο 10ο game του πρώτου σετ, η κάτοχος του Australian Open κατάφερε να κάνει το καθοριστικό μπρέικ και με 6-4 να πάρει… κεφάλι στο σκορ. Από κει και πέρα δεν ήταν καταιγιστική στη συνέχεια, μη επιτρέποντας στην Αλεξαντρόβα… να πάρει ανάσα. 

Με τρία πετυχημένα σερβίς και ισάριθμα μπρέικ, η 25χρονη τενίστρια «έγραψε» το 6-0, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς με άκρως εμφατικό τρόπο.

To Top