Αθλητικά

Άνετα στους 4 του Wimbledon ο Αλκαράθ – Έρχεται σούπερ ημιτελικός με Μεντβέντεφ (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνετα στους 4 του Wimbledon ο Αλκαράθ - Έρχεται σούπερ ημιτελικός με Μεντβέντεφ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών του Γουίμπλεντον, ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ (νο1) και στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ (νο3), έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης. 

Wimbledon: Το μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών του Γουίμπλεντον, ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ (νο1) και στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ (νο3), έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης. 

Ο Ισπανός νίκησε δύσκολα μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά, με 3-0 τον Χόλγκερ Ρούνε, στη μάχη των… 20άρηδων, σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι (7-6(3), 6-4, 6-4) και πήρε το τελευταίο χρονικά «εισιτήριο» για τους «4» του τρίτου Major της χρονιάς.

Στα 20 του χρόνια ο Αλκαράθ έγινε ο νεαρότερος τενίστας που φτάνει στους ημιτελικούς του Γουίμπλεντον μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2007, ενώ ο αγώνας του εναντίον του νο6 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν ο πρώτος προημιτελικός του λονδρέζικου τουρνουά στην εποχή των Οπεν (από το 1986), που διεξήχθη ανάμεσα σε δύο τενίστες κάτω των 21 ετών.

«Κλειδί» στην εξέλιξη του ματς αποδείχθηκε το πρώτο σετ, στο οποίο ο Αλκαράθ κατάφερε να… επιβιώσει με 7-6. Από κει και πέρα έκανε δύο μπρέικ στα επόμενα σετ, αρκετά, όπως αποδείχθηκε, για του δώσουν τη νίκη με 6-4, 6-4 και να τον… στείλουν απέναντι στον Ρώσο τενίστα, που λίγο νωρίτερα είχε επιβληθεί πάρα πολύ δύσκολα του Κρίστοφερ Γιούμπανκς με 3-2.

Με την 45η νίκη του στο tour, ο Αλκαράθ κατάφερε να προκριθεί στον τρίτο ημιτελικό major τουρνουά, ενώ πήρε… κεφάλι με 2-1 στο H2H απέναντι στον Ρούνε, έχοντας νικήσει ξανά τον Δανό το 2021 στα Next Gen ATP Finals.

Μετά από σκληρή μάχη ο Ρώσος (νο3 στον κόσμο) επικράτησε με 3-2 σετ του Αμερικανού (6-4, 1-6, 4-6, 7-6(4), 6-1) και παραμένει μέσα στο παιχνίδι της κατάκτησης του τροπαίου. 

Ο Μεντβέντεφ πήρε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά ο Γιούμπανκς δικαίωσε απόλυτα στη συνέχεια την μέχρι τώρα παρουσία του στο λονδρέζικο Major, φτάνοντας πολύ εύκολα στην ισοφάριση (6-1) και παίρνοντας, μάλιστα, προβάδισμα με το 6-4 στο τρίτο σετ.

«Κλειδί» στην εξέλιξη του ματς αποδείχθηκε το τέταρτο σετ στο οποίο ο Μεντβέντεφ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός στο τάι μπρέικ, φτάνοντας στο 2-2 (7-6). Με τη ψυχολογία στα ύψη προηγήθηκε με 3-0 στο decider σετ και μετά με 5-1 φτάνοντας πολύ εύκολα στην κατάκτηση του σετ (6-1) και στη μεγάλη νίκη.

Ήταν η δεύτερη του Ρώσου απέναντι στον Γιούμπανκς, μετά το 2-0 (6-3, 7-5) στους προημιτελικούς του Miami Open. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 28 άσους, ενώ πήρε το 89% των πόντων από το πρώτο του σερβίς στα δύο τελευταία σετ. Είχε ακόμη 13 αβίαστα λάθη.

Σε περίπτωση που ο 27χρονος κατακτήσει τον τίτλο στο Γουίμπλεντον, τότε θ΄ αναρριχηθεί στην κορυφή της κούρσας για τους τελικούς της ATP στο Τορίνο προς το τέλος του έτους, ενώ θα παραμείνει στη μάχη και το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι τη λήξη του 2023.

To Top