Αθλητικά

Απάντηση Αγγελόπουλων σε ΠΑΟ – 3αρι Έλληνας με τρομερά προσόντα – Τον “χτίζει” ο Μπαρτζώκας! (Vid)

Απάντηση Αγγελόπουλων σε ΠΑΟ - 3αρι Έλληνας με τρομερά προσόντα - Τον "χτίζει" ο Μπαρτζώκας! (Vid)

Αντεπίθεση για να χτίσουν ελληνικό κορμό και στο ΣΕΦ. Αν και το Τριφύλλι έχει αποκτήσει προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα, ο κόουτς των Πειραιωτών έχει διαλέξει ήδη τους Έλληνες παίκτες στους οποίους θα μπορέσει να δώσει ρόλο, σταδιακά, τα επόμενα χρόνια.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού γνωρίζουν πως μετά από τις ηχηρές απώλειες των Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ και παρά την ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ θα βρουν προβλήματα τα επόμενα χρόνια, στο κομμάτι των Ελλήνων.

Εξάλλου, οι ερυθρόλευκοι πάντα έδιναν ρόλο σε νέα παιδιά και πάνω σε αυτή τη λογική έχει αναπτυχθεί και ετοιμάζεται για το μεγάλο μπαμ τη φετινή σεζόν  ο Μιχάλης Λούντζης.

Από εκεί και πέρα ένα… πρότζεκτ που χτίζουν με αργά βήματα, είναι ο Βενιαμίν Αμπόσι, ο οποίος ξεχώρισε με τους Αβδάλα και Σαμοντούροβ στο Eurobasket Under 18.

Η μητέρα του είναι από την Ελλάδα και ο πατέρας του από την Αφρική, ενώ πριν έρθει στους Ερυθρόλευκους ήταν στον Εργοτέλη. Ο Αμπόσι (ύψος 1μ97 και προοπτική να πάρει κι άλλο ύψος) ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων που κατέκτησε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό U16 (σ.σ η γαλανόλευκη ηττήθηκε στον μικρό τελικό από τη Γαλλία). Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του εγχώριου μπάσκετ, με τον 17χρονο να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στο Πανευρωπαϊκό U16, έχοντας μέσο όρο 6 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στο ματς της πρεμιέρας με την Ισπανία είχε 8 πόντους, ενώ στον μικρό τελικό με τη Γαλλία είχε 7. Μια αναμέτρηση μάλιστα στην οποία αγωνίστηκε τραυματίας.

Το πλάνο σε πρώτη φάση θα είναι να προπονείται με τη μεγάλη ομάδα, να παίζει κυρίως με τους μικρούς και κάποια ελάχιστα ματς της Α1.

Κάποιοι πιστεύουν πως ίσως θα ήταν καλύτερα να πάει δανεικός και να παίξει περισσότερο σε ένα δύσκολο επίπεδο, όμως στον Ολυμπιακό θα έχει το πλεονέκτημα να δουλέψει στο ένα από τα κορυφαία προπονητικά τιμ και αυτό που έχει εκτινάξει αρκετούς παίκτες όπως πχ ο Μακίσικ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αμπόσι έχει όλο το μέλλον μπροστά του και θα ήταν ευχής έργον για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, να μην χαραμιστεί το σπάνιο ταλέντο του.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γι’ αυτό πήγε στο Μονακό τελικά ο Τζέιμς – Απαντούν σε Αγγελόπουλους – Έχουν άριστη σχέση!

To Top