Ελλάδα

Απόδραση σε απομονωμένες παραλίες – χαλάρωση σε ήρεμες, κρυφές παραλίες μακριά από τον κόσμο

kyria eikona apodrash se apomonwmenes paralies xalarwsh se hremes kryfes paralies makria apo ton kosmo

Απόδραση σε απομονωμένες παραλίες – χαλάρωση σε ήρεμες, κρυφές παραλίες μακριά από τον κόσμο

Η απομονωμένη παραλία αποτελεί απωθημένο για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Τόσο εκείνοι που κατοικούν στα Βόρεια της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά ακόμα και οι Έλληνες, που έχουν τις παραλίες δεύτερο… σπίτι τους τα καλοκαίρια, έχουν ταυτίσει τις διακοπές και την χαλάρωση με τις παραλίες.

Πλέον, με μεγάλο μέρος των τουριστών να επιζητά το τρίπτυχο ήλιος-άμμος-θάλασσα, το ζήτημα για πολλούς είναι να αποφύγουν την πολυκοσμία. Πράγματι, ειδικά τις πιο δημοφιλείς περιόδους της χρονιάς, οι παραλίες γεμίζουν υπερβολικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη όχληση και… καμία ξαπλώστρα. Για την Ελλάδα αυτή η περίοδος είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όμως σε άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως η Τανζανία, ο περισσότερος κόσμος επιλέγει περισσότερο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Ειδικά σε μακρινούς προορισμούς, είναι σημαντικό να κλείσετε νωρίς τα αεροπορικά σας εισιτήρια στο esky.gr/aeroporika-eisitiria, ώστε να εξασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές.

Που θα βρω απομονωμένες παραλίες;

apodrash se apomonwmenes paralies xalarwsh se hremes kryfes paralies makria apo ton kosmo2
Απόδραση σε απομονωμένες παραλίες – χαλάρωση σε ήρεμες, κρυφές παραλίες μακριά από τον κόσμο 4

Ζώντας στην Ελλάδα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν παραλίες για κάθε γούστο. Μπορούμε να βρούμε σημεία, που να θυμίζουν… κλαμπ, με έντονη μουσική, νεολαία και άφθονο αλκοόλ, αλλά και πιο ισορροπημένες οικογενειακές παραλίες, με παιδικά γέλια να αντηχούν παντού. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να εντοπίσουμε μια παραλία χωρίς πολύ κόσμο, όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

Γενικότερα, ένας εύκολος τρόπος να βρείτε απομονωμένες παραλίες είναι να ρωτήσετε τους ίδιους τους ντόπιους. Ενημερώνοντάς τους γι’ αυτό που ψάχνετε, γνωρίζοντας την περιοχή, θα σας στείλουν στα πιο κατάλληλα σημεία για να απολαύσετε την ηρεμία και τη γαλήνη της θάλασσας.

Η επανάσταση του Google Maps

Η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο, που Έλληνες και ξένοι διαχειρίζονται το πρόγραμμα των διακοπών τους. Οι δορυφορικοί χάρτες αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για τον κόσμο που αναζητά απομονωμένες παραλίες. Μπορούν να σας δείξουν αν υπάρχει δρόμος για να πάτε σε σημεία που σας ενδιαφέρουν, ενώ μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες άλλων χρηστών, που έχουν πάει στις παραλίες στο παρελθόν. Βεβαίως, είναι σημαντικό η ενημέρωση που έχει να είναι πρόσφατη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιδιαίτερη, απομονωμένη παραλία “Σεϊτάν Λιμάνια” στα Χανιά, η οποία ήταν άγνωστη ακόμα και στους ντόπιους πριν από 10-15 χρόνια. Πλέον, αποτελεί ένα από τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα της Κρήτης, με χιλιάδες κόσμου να συρρέουν έστω και για μία φωτογραφία.

Οι χώρες με τις κορυφαίες απομονωμένες παραλίες

apodrash se apomonwmenes paralies xalarwsh se hremes kryfes paralies makria apo ton kosmo3
Απόδραση σε απομονωμένες παραλίες – χαλάρωση σε ήρεμες, κρυφές παραλίες μακριά από τον κόσμο 5

Προσπαθώντας να βρείτε χώρες με απομονωμένες παραλίες, ένα πρώτο ζήτημα είναι η χώρα να διαθέτει μεγάλη ακτογραμμή. Γνωρίζοντας πως να ταξιδέψετε οικονομικά στην Ελλάδα, θα βρείτε πολλά νησιά, που εκτός από τις εμπορικές, τουριστικές παραλίες, έχουν και κάποιες απομονωμένες για όσους αναζητούν κάτι πιο ήσυχο. Συνήθως, οι συγκεκριμένες παραλίες έχουν πιο δύσκολη πρόσβαση, γι’ αυτό και δεν έχουν αξιοποιηθεί τουριστικά.

Στο esky.gr/aeroporika-eisitiria/0/0/co/cy/kypros θα βρείτε εισιτήρια για την Κύπρο, όπου οι απομονωμένες παραλίες είναι επίσης αρκετές, σε μαγευτικούς μικρούς κόλπους στα δυτικά του νησιού. Η Κύπρος και η Ελλάδα μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις ενός ταξιδιώτη στη Μεσόγειο. Ωστόσο, όποιος θέλει να ταξιδέψει πιο μακριά, μπορεί να βρει εντυπωσιακά σημεία σε χώρες της Αφρικής. Η Τανζανία με τη μαγευτική Ζανζιβάρη, η εντυπωσιακή Μαδαγασκάρη ή οι τεράστιες ακτές της Σενεγάλης μπορούν να σας εξασφαλίσουν μοναδικές εμπειρίες σε μοναχικές παραλίες.

Η νοτιοανατολική Ασία φημίζεται επίσης για τα γαλαζοπράσινα νερά της, με παραλίες στην Ταϊλάνδη και την Ινδονησία να σας μαγεύουν με τη γοητεία τους. Η μεγάλη ακτογραμμή, και σε αυτή την περίπτωση, βοηθά στην αγνότητα μεγάλου μέρους των παραλιών. Αντίστοιχα και στη Λατινική Αμερική, με κολπάκια στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία να συνθέτουν εντυπωσιακά σκηνικά.

Για όποιον μπορεί να διαθέσει περισσότερα χρήματα, υπάρχουν συγκροτήματα νησιών, όπου θα βρει την απόλυτη χαλάρωση και ιδιωτικότητα. Οι Σεϋχέλλες, οι Μαλδίβες, τα Μπόρα Μπόρα και οι Μπαχάμες είναι μόνο μερικά από αυτά.

To Top