Οικονομία

Απολογίες για τη Folli Follie

1697548809 Snea default

Με τον ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο άνοιξε χθες ο κύκλος των απολογιών στην πολύκροτη δίκη που μπαίνει πλέον στην τελική της ευθεία. «Αυτή τη μέρα την περίμενα πώς και πώς. Επί πεντέμισι χρόνια δεν έχω μιλήσει καθόλου. Μια μερίδα του Τύπου μού επιτίθεται συνεχώς. Τα προσωπικά μου δεδομένα έχουν πολτοποιηθεί και το τεκμήριο της αθωότητάς μου έχει γίνει κουρέλι. Σήμερα ήρθα εδώ να πω την πραγματικότητα και να με κρίνετε», είπε ξεκινώντας την απολογία του ο πρώτος από τους δέκα κατηγορουμένους επιχειρώντας να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο. Στο πρώτο μέρος της απολογίας του ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος περιέγραψε την πορεία της Folli Follie από την ημέρα που μαζί με τη σύζυγό του την εμπνεύστηκαν και άνοιξαν το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τη δημιουργία αλυσίδας καταστημάτων ανά τον κόσμο, φτάνοντας μέχρι την αγορά της Ασίας. Ο Δ. Κουτσολιούτσος σε μια αποστροφή της απολογίας του που θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου είπε ότι στο Χρηματιστήριο η εταιρεία μπήκε με το σπαθί της.

Οπτικές ίνες πανελλαδικά

από ΔΕΗ

Στόχος της ΔΕΗ FiberGrid είναι το δίκτυο FTTH να φτάσει σε 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο τέλος του 2024 και σε 1,7 εκατ. το 2025. Συνολικά, ο στόχος του Ομίλου ΔΕΗ είναι να προσφέρει κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σε 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα εντός της επόμενης πενταετίας. Οι επενδύσεις για την περίοδο 2024-2026 θα ανέλθουν σε περίπου 680 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ FiberGrid είναι η εταιρεία της ΔΕΗ που έχει αναλάβει την ανάπτυξη και παροχή ενός πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι. Η ΔΕΗ FiberGrid σκοπεύει να διαθέσει μέσω χονδρικής το νέο δίκτυο με δύο τρόπους. Ο πρώτος αφορά τη διάθεση χονδρικής υπηρεσίας bitstream με ταχύτητες που μπορούν να φτάνουν έως και τα 10 Gbps. O δεύτερος είναι με τη διάθεση υπηρεσίας σκοτεινής ίνας (dark fiber), με την οποία ο κάθε πάροχος μπορεί να προσφέρει στον τελικό πελάτη του ό,τι υπηρεσίες επιθυμεί.

Υποσχέσεις €40 δισ. χωρίς αντίκρισμα

Τα μέτρα που υπόσχεται ο Στέφανος Κασσελάκης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη μείωση των φορολογικών βαρών κοστολόγησαν ένα προς ένα οι Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς. Ο υπολογισμός έβγαλε 40 δισ. ευρώ. Τόσο είναι το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων στην τετραετία «χωρίς αντίκρισμα, χωρίς καμία ρεαλιστική πηγή εσόδων, αγνοώντας τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, προκύπτουν 16 δισ. ευρώ πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος των βασικών μέτρων κατά το πρώτο έτος εφαρμογής και 8 δισ. ευρώ ετήσιο κόστος για τα επόμενα έτη. «Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν γνωρίζει, δεν κοστολογεί, παραθέτοντας μη ρεαλιστικές προτάσεις, σε πολλές περιπτώσεις ανεφάρμοστες και αντίθετες στο ευρωπαϊκό δίκαιο, αγνοώντας τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας», υπογραμμίζουν οι δύο υφυπουργοί.

To Top