Αθλητικά

Ατάκες Καλαϊτζάκη: ”Οι Έλληνες έπρεπε να εξηγήσουμε στους ξένους τι σημαίνει Περιστέρι” (Vid)

Ατάκες Καλαϊτζάκη:

Ο πρωταγωνιστής του ματς μίλησε για το μεγάλο διπλό της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός δεν γκέλαρε στο Περιστέρι και αυτό σε μεγάλο βαθμό το οφείλει στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ο οποίος έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση. Ο Αταμάν τον αποκάλεσε ήρωα του ματς και ο Έλληνας άσος τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπατριώτες του όφειλαν να εξηγήσουν στους ξένους το βαθμό δυσκολίας στην αποψινή αναμέτρηση.

Όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης:

‘”Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Και θεωρώ πως και εμείς οι Έλληνες είμαστε λάθος διότι έπρεπε να δώσουμε στους ξένους να καταλάβουν τι έδρα είναι το Περιστέρι. Γιατί εμείς τα ζήσαμε πέρυσι, γιατί δεν κάναμε ούτε μια νίκη εδώ μέσα. Μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα. Πολύ καλή ομάδα και η περσινή αλλά και η φετινή μπορώ να πω ακόμα πιο βελτιωμένη και με έναν πολύ καλό προπονητή, όπως όλοι γνωρίζουμε. Η διαφορά έφτασε στο -19. Ο κόουτς Αταμάν δικαιολογημένα μας τα έχωσε στο ημίχρονο.

Επιστρέψαμε πιο δυνατοί, πιο συγκεντρωμένοι. Δεν νομίζω πως έχουμε κάποια δικαιολογία. Η κούραση δεν είναι καμία δικαιολογία”.

Είπε ο κόουτς πως πρέπει να μάθετε να παίζετε σε αυτούς τους ρυθμούς, άλλωστε την άλλη εβδομάδα έχετε δύο παιχνίδια για τη Euroleague:

Τι ήταν αυτό που άλλαξε και μέσα σε ένα ημίχρονο φτάσατε στο +2. Πρώτα ήταν πνευματική η προσέγγιση που άλλαξε και μετά αγωνιστική;

“Ναι. Ήταν πρώτα πνευματική. Θεωρώ πως είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να δεθούμε, ο κόσμος περιμένει πάρα πολλά από εμάς”.

Τι απομένει ώστε αυτή η καλή ομάδα να φανεί στο γήπεδο;

“Είμαστε καινούργιοι παίκτες, είναι ακόμα αρχή. Δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία. Θεωρώ πως στο μέλλον θα είμαστε και περιμένουμε να είμαστε πιο έτοιμοι για τέτοιου είδους παιχνίδια και στην Ελλάδα και στη EuroLeague”.

Η απουσία των Σλούκα-Μήτογλου έπαιξε ρόλο;

“Σίγουρα μετράνε. Λείπει ο αρχηγός μας. Λείπει κατά τα ψέμματα ο πιο ποιοτικός μας παίκτης και ένας από τους ποιοτικούς ψηλούς που έχουμε, οπότε θεωρώ πως μετράνε αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία”.

Ο δικός σου ρόλος σήμερα:

“Θεωρώ ότι βοήθησα, ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι μπορώ να κάνω. Ξέρω ποιος είναι ο ρόλος μου και όταν μπαίνω μέσα να βοηθήσω την ομάδα. Αυτό έκανα και σήμερα. Ελπίζω να βοήθησα. Είμαι χαρούμενος που τελικά φτάσαμε σε αυτή τη νίκη μετά από αρκετό καιρό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα ξεκουραστούμε αύριο και προχωράμε σε μια δύσκολη εβδομάδα με δύο παιχνίδια”.

To Top