Πολιτική

Χατζηβασιλείου (ΝΔ): Ατόπημα εθνικών διαστάσεων του Κασσελάκη να μπερδέψει το ψευδοκράτος με το… Μον…

5134167

Χατζηβασιλείου (ΝΔ): Ατόπημα εθνικών διαστάσεων του Κασσελάκη να μπερδέψει το ψευδοκράτος με το… Μονακό

Για ατόπημα εθνικών διαστάσεων από την πλευρά του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη να αποκαλέσει το ψευδοκράτος της βορείου Κύπρου «κρατίδιο», λες και πρόκειται για αναγνωρισμένη οντότητα, έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και διεθνολόγος κ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο βουλευτής της συμπολίτευσης τόνισε πως στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν «τέλος πάντων» σημειώνοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπέρδεψε το ψευδοκράτος με το Μονακό και εξήγησε: Τα Κατεχόμενα της Κύπρου δεν είναι κρατίδιο. Είναι ένα ψευδοκράτος που αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία. Δεν μπερδεύεις το ψευδοκράτος με το Μονακό για παράδειγμα, αυτά είναι πολύ σοβαρά και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Κρατίδιο είναι το Μονακό, το Βατικανό, η Ανδόρα. Τα κατεχόμενα της Κύπρου είναι ένα ψευδοκράτος, το οποίο δεν αναγνωρίζει κανείς, εκτός από την Τουρκία. Κι αυτό είναι πολύ σοβαρό».

Νωρίτερα είχε σημειώσει πως ο κ. Κασσελάκης έδειχνε να μην καταλαβαίνει αυτά που περιέγραφε για τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στο παρελθόν, «ήταν όλα κάπως θολά και ακατάληπτα» όπως είπε.

To Top