Κόσμος

«Χωρίς την Χαμάς καμία κουβέντα για το μέλλον της Γάζας», ξεκαθαρίζει ο ηγέτης της οργάνωσης

Fighters Joint Operations Room of Gaza based armed Palestinian factions

«Χωρίς την Χαμάς καμία κουβέντα για το μέλλον της Γάζας», ξεκαθαρίζει ο ηγέτης της οργάνωσης

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία κουβέντα για το μέλλον της Γάζας, χωρίς να περιλαμβάνεται και η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση.

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε οποιεσδήποτε ιδέες ή πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να τερματίσουν τις ισραηλινές επιθέσεις και να ανοίξουν τον δρόμο για να τακτοποιηθούν οι Παλαιστίνιοι τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη Λωρίδα της Γάζας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία για τη Γάζα ή για το παλαιστινιακό ζήτημα, χωρίς τη Χαμάς ή τα κινήματα αντίστασης αποτελεί αυταπάτη».

Σημειώνεται, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι φωνές από το εξωτερικό που ζητούν τερματισμό του πολέμου, ενώ θεωρούν ότι η ύπαρξη δύο κρατών είναι η πιο βιώσιμη λύση.

Εντούτοις, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και τονίζει πως «θα πάει μέχρι τέλους» και ότι μετά τον πόλεμο θα ελέγχει την συγκεκριμένη περιοχή.

Στα άκρα οι σχέσεις Νετανιάχου – Μπάιντεν

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Τζο Μπάιντεν, ύστερα από αίτημα του δεύτερο να παραιτηθεί η ισραηλινή κυβέρνηση, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργήσει στη Γάζα.

Οι δύο ηγέτες είχαν επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να δηλώνει πως «εσείς ισοπεδώσατε με βομβαρδισμούς τη Γερμανία και ρίξατε ατομική βόμβα στην Ιαπωνία, όπου πολλοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να απάντησε ότι «ναι, γι’ αυτό και δημιουργήθηκαν όλοι αυτοί οι διεθνείς θεσμοί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανασυμβούν. Μην κάνετε τα ίδια λάθη που κάναμε μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να εμπλακούμε σε πόλεμο στο Αφγανιστάν».

To Top