Αθλητικά

Χυδαία επίθεση σε Ρέτσο μετά τη Φράιμπουργκ – Είναι σε άσχημη κατάσταση – Αντίδραση Μαρινάκη, Μαρτίνεθ!

Χυδαία επίθεση σε Ρέτσο μετά τη Φράιμπουργκ - Είναι σε άσχημη κατάσταση - Αντίδραση Μαρινάκη, Μαρτίνεθ!

Τι συνέβη μετά το Καραϊσκάκη και η στάση των συμπαικτών του. Ο νεαρός άσος μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν, υπέπεσε σε ένα λάθος στο Europa League και βρέθηκε ξανά στον τοίχο. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός βρίσκεται πάλι στο στόχαστρο, κάτι που θα πρέπει να συνηθίσει στον Ολυμπιακό.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την μνημειώδη ατάκα του Σρέτσκο Κάτανετς, που περιέγραφε τον Ολυμπιακό εκείνης της εποχής: «η ομάδα έχει ψύχωση με τον τίτλο», είχε τονίσει και με αυτή τη δήλωση έστρωσε το χαλί στον Σωκράτη Κόκκαλη για να τον απολύσει. Όπως κι έγινε. Στο σήμερα, όμως, τι αντίκρισμα έχει αυτή η ατάκα; Περιγράφει με ακρίβεια τον ερυθρόλευκο οργανισμό του 2023. Η ψύχωση για τη νίκη είναι πάντα παρούσα κι αν αυτή δεν έρχεται χρειάζεται το εξιλαστήριο θύμα.

Και ποιος καλύτερος για αυτόν τον αντιηρωικό ρόλο, από ένα Ελληνόπουλο που αποτελεί την ακριβότερη πώληση του συλλόγου και γύρισε στον Πειραιά για να αναγεννηθεί; Πράξη πρώτη: 2 Απριλίου 2023. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Οι ερυθρόλευκοι αν κερδίσουν, φτάνουν σε απόσταση ενός βαθμού από τους πρωτοπόρους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Το πεδίο είναι ευνοϊκότατο. Οι γηπεδούχοι προηγούνται με 2-0 και όλοι θεωρούν ότι το ματς τελείωσε. Όμως, ένα στιγμιαίο λάθος του Παναγιώτη Ρέτσου δίνει τη δυνατότητα στον Άρη να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς δεν αρνούνται το δώρο και… ξενερώνουν τους Πειραιώτες οι οποίοι έμειναν στο καναβάτσο. Εκείνη ήταν η πρώτη σταύρωση του Ρέτσου.

Από τη σταύρωση πώς γύρισε, όμως, στην ενδεκάδα; Με τη στήριξη του συλλόγου, την εμπιστοσύνη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και την αυτοπεποίθηση του παιδιού που δε θα λυγίσει μπροστά στην πρώτη δυσκολία. Με μεγάλο αγώνα φέτος από την αρχή της προετοιμασίας, πέτυχε να ξεκινάει η άμυνα από αυτόν. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι το χθεσινό πέναλτι που παραχώρησε στη Φράιμπουργκ για το 1-2. Σαν να έβγαλε από τη ναφθαλίνη τα αρνητικά αισθήματα μερίδας του κόσμου για τον ίδιο. Σταύρωση, πράξη δεύτερη.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Προβληματισμός” για μεταγραφή του καλοκαιριού στον Ολυμπιακό! 
 

To Top