Οικονομία

Δέχεται και επιλύει καταγελίες από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

1697548809 Snea default

Με βασικό στόχο την καλύτερη προετοιμασία των καταναλωτών απέναντι σε κάθε πιθανή διαφωνία με τον εκάστοτε προμηθευτή στην αγορά ενέργειας, η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) προαναγγέλλει τον Ενεργειακό Διαμεσολαβητή, ένα ακόμη εργαλείο που εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για περαιτέρω διαφάνεια και αυξημένη προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Νέο εργαλείο

Το νέο αυτό εργαλείο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Φεβρουαρίου και αποτελεί συνέχεια του εργαλείου «myΡΑΕ» για την υποβολή καταγγελιών και παραπόνων, τα οποία μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας διοχετεύονται στον προμηθευτή ή τον διαχειριστή τον οποίο αφορούν.

Για κάθε αίτημα θα παρέχεται η δυνατότητα στους καταναλωτές και τις καταναλώτριες να απορρίψουν έως και τρεις φορές την απάντηση που λαμβάνουν από την εταιρεία ως ανεπαρκή. Μετά την τρίτη απόρριψη από τον καταναλωτή ή την καταναλώτρια, το αίτημα καταχωρίζεται οριστικά ως απορριφθέν. Στο εξής, από το σημείο της απόρριψης θα ξεκινά η δυνατότητα της ενεργειακής διαμεσολάβησης.

Οι καταγγελίες για προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που μπορούν να παραπεμφθούν στον Ενεργειακό Διαμεσολαβητή περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: καθυστέρηση της προσφορά προμήθειας, καταχρηστικούς – παραπλανητικούς όρους, προβληματική ενημέρωση για το κόστος και τους όρους παροχής της υπηρεσίας, τροποποίηση των όρων της σύμβασης, προσκόμματα κατά την υπαναχώρηση, προβληματικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα, προωθητικές πρακτικές, καθυστέρηση της τελικής εκκαθάρισης, καθυστέρηση απάντησης σε αιτήματα, ανεπάρκεια σε απαντήσεις, συμπεριφορά του προσωπικού, ασάφεια του λογαριασμού, αμφισβήτηση χρεώσεων και ρητρών, θέματα πληρωμών και διακανονισμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων πραγματοποίησε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με όλους τους προμηθευτές και τους Διαχειριστές λίγο πριν από την επίσημη λειτουργία της νέας εφαρμογής που χαρακτηρίζεται ως σημαντικό asset για τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

To Top