Πολιτική

Δείχνει επανεκλογή Ζέρβα η τελευταία δημοσκόπηση στη Θεσσαλονίκη: Μεγάλο προβάδισμα στον α’ γύρο, επ…

Zervas

Δείχνει επανεκλογή Ζέρβα η τελευταία δημοσκόπηση στη Θεσσαλονίκη: Μεγάλο προβάδισμα στον α’ γύρο, επικρατεί στον δεύτερο

Με αέρα νίκης μπαίνει στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MyPortal.gr.
Στη δημοσκόπηση, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας φαίνεται να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα στον πρώτο γύρο ενώ επικρατεί των υπόλοιπων υποψηφίων και στον δεύτερο γύρο.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας διατηρεί προβάδισμα και στην καταλληλότητα για τη θέση του Δημάρχου αλλά και στην παράσταση νίκης. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης διατηρεί τις υψηλότερες θετικές απόψεις 43,9% έναντι 34,3% του Σπύρου Πέγκα και 34% του Στέλιου Αγγελούδη.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 31.2% ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ακολουθούν με μικρή μεταξύ τους απόσταση ο Στέλιος Αγγελούδης με 17.3% και ο Σπύρος Πέγκας με 15.7%. Στην τέταρτη θέση εμφανίζεται ο Βασίλης Τομπουλίδης με 5.7% και ακολουθούν η Μαρία Κέκη με 4.8%, ο Στέργιος Καλόγηρος με 2.3%, ο κ. Τσαβλής με 1.7%, ο κ. Ζιαμπάζης με 1.1% και ο κ. Κουριαννίδης με 0.9%. Το 1.8% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν θα ψηφίσει, το λευκό/άκυρο επιλέγει το 0.5% ενω μεγάλο ειναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που φθάνει το 17%.

Στον δεύτερο γύρο ο κ. Ζέρβας φαίνεται να επικρατεί και απέναντι στον κ. Αγγελούδη και στον κ. Πέγκα. Στην πρώτη περίπτωση ο κ. Ζέρβας συγκεντρώνει 43.2% και ο κ. Αγγελούδης 37.5% και στην δεύτερη ο κ. Ζέρβας συγκεντρώνει 43.6% και ο κ. Πέγκας 33.7%.

Στην “παράσταση νίκης” δηλαδή στην ερώτηση «ποιός πιστεύετε πως θα εκλεγεί δήμαρχος, ο κ. Ζέρβας συγκεντρώνει 40.5% έναντι 19.5% του κ. Αγγελούδη και 6.4% του κ. Πέγκα. Στην δε “καταλληλότητα” στην ερώτηση, δηλαδή “ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για δήμαρχο», το 32.1% απαντά τον νυν δήμαρχο κ. Ζέρβα, τον κ. Αγγελούδη το 17.1% και τον κ. Πέγκα το 14.2%.

To Top