Κόσμος

Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρί…

AP23322423624844

Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε σπίτι στον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μια γυναίκα και το παιδί της σκοτώθηκαν στην πόλη Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με το WAFA.

Χάθηκε η επικοινωνία με άτομα που φρουρούσαν αιχμαλώτους

Η Χαμάς ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι λόγω των συνεχιζόμενων αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας χάθηκε κάθε επικοινωνία με ορισμένα μέλη της που «φρουρούσαν ισραηλινούς αιχμαλώτους».

Ο Αμπού Ομπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι η τύχη των αιχμαλώτων παραμένει άγνωστη, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα, με στόχο να εξαρθρώσουν τη Χαμάς και να απελευθερώσουν τους περίπου 240 ομήρους που απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Για 44η ημέρα το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων για την επίθεση της Χαμάς, που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους. Μέχρι σήμερα, 12.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Χαμάς.

To Top