Κόσμος

Δεν δίνει έγκριση για συγκέντρωση συμπαράστασης στον Φρέντι Μπελέρη η αλβανική αστυνομία

μπελέρης

Δεν δίνει έγκριση για συγκέντρωση συμπαράστασης στον Φρέντι Μπελέρη η αλβανική αστυνομία

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον προφυλακισμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη επιχειρεί να απαγορεύσει η αλβανική Αστυνομία, με έγγραφο που έστειλε στους διοργανωτές της εκδήλωσης, στους οποίους εφιστά την προσοχή για «προβλήματα που ίσως δημιουργήσουν ακραίοι».

Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 7 ώρα Ελλάδας, ενώ αναμενόταν να δώσουν το «παρών» τόσο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης όσο και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η αλβανική Αστυνομία με έγγραφό της αρνήθηκε να δώσει έγκριση στο αίτημα για συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη. Από την πλευρά τους τα στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης Ομόνοια αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο.

Η αλβανική αστυνομία ενημέρωσε το πρωί  ότι «επιθυμεί» να μην γίνει η συγκέντρωση για τον Φρέντi Μπελέρη, με τον ισχυρισμό ότι το αίτημα δεν πρωτοκολλήθηκε. Τα στελέχη της Ομόνοιας απαντούν ότι ενημέρωσαν εγκαίρως τις αρχές για την κινητοποίηση. 

Πριν από λίγο δε, Αλβανοί αστυνομικοί επέστησαν την προσοχή των διοργανωτών «για προβλήματα που ίσως δημιουργήσουν ακραίοι που ίσως έρθουν από την Ελλάδα». 

Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για σήμερα, επειδή εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

To Top