Πολιτική

Διευκρινήσεις Γεωργιάδη για τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες

adonis

Διευκρινήσεις Γεωργιάδη για τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες

Διευκρινήσεις σχετικά με τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες έδωσε ο υπουργός  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, θέλοντας να αποσαφηνίσει τα όσα ανέφερε νωρίτερα για το σχετικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».

«Σε καμία όμως περίπτωση», τόνισε, «δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σημειώνεται πως νωρίτερα οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εφιλατικό σκηνικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση» με 16ωρη εργασία και κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη «να μη διανοηθεί θα φέρει το νομοθετικό έκτρωμα στη Βουλή». Από την πλευρά του το ΚΚΕ κατηγόρησε τον υπουργό για «επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα», υποστηρίζοντας πως «προσπαθεί να κρύψει την εξυπηρέτηση των εργοδοτικών απαιτήσεων πίσω από τη φράση “αν το θέλει ο εργαζόμενος”».

To Top