Αθλητικά

Δικαίωση Γιαννακόπουλου με τη μεταγραφή της χρονιάς – “Νίκησε” Ζοτς και Μπάρτσα – Φέρνει και… Μίχαϊλιουκ!

Δικαίωση Γιαννακόπουλου με τη μεταγραφή της χρονιάς - "Νίκησε" Ζοτς και Μπάρτσα - Φέρνει και… Μίχαϊλιουκ!

Νέα μεταγραφή και μεγάλη οικονομική υπέρβαση. Οι Πράσινοι έδειξαν στα πρώτα δυνατά φιλικά πως ακόμα χρειάζονται χρόνο, αλλά και ότι έχουν ήδη κάποιους παίκτες στο ρόστερ που θα κάνουν φέτος τη διαφορά στην Ευρωλίγκα. Υπάρχει όμως και συνέχεια…

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το τουρνουά της Ρόδου με μία νίκη και μία ήττα. Το Σάββατο ήταν πολύ άστοχος και έχασε εύκολα από την Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη. Την Κυριακή παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και επικράτησε χωρίς δυσκολίες της Μακάμπι του Οντετ Κάτας. Τα κατάφερε μάλιστα ενώ το πρωί της ίδιας μέρας ο Εργκίν Αταμάν είχε διεξάγει κανονική προπόνηση.

Με τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν πρέπει κανείς να ασχολείται και οι λόγοι είναι πολλοί. Από το ότι οι προπονητές δοκιμάζουν διάφορα σχήματα και συστήματα μέχρι το ότι υπάρχουν απουσίες, υπάρχουν επιβαρύνσεις από τις εθνικές ομάδες και άλλα πολλά.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, έχει δύο σημαντικότατους λόγους για να χαίρεται. Δεν είναι ότι δεν το περίμενε αλλά πλέον βλέπει και στο παρκέ, με την δική του φανέλα, τον Χουάντσο Χερνανγκόμεθ και τον Ματίας Λεσόρ, να πιστοποιούν την αξία τους. Και να επιβεβαιώνουν τα πολλά χρήματα, που δαπανήθηκαν για την απόκτησή τους. Το δείγμα γραφής είναι μικρό, αλλά ο παίκτης φαίνεται. Και άλλωστε ήταν ήδη γνωστό τι παίκτες είναι ο Ισπανός με τον Γάλλο. Για τον τελευταίο μάλιστα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε μεγάλη μάχη για να τον αποκτήσει. Η Παρτίζαν και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήθελαν να τον κρατήσουν, αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος ερχόταν από την Μπαρτσελόνα.

Ο Γιαννακόπουλος, όμως, χειρίστηκε άψογα το θέμα και κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Γάλλου σέντερ, που είναι έτοιμος να τα βάλει με όλους στην Ευρωλίγκα και δη με τους Μιλουτίνοφ και Φαλ του Ολυμπιακού.

Στον Παναθηναϊκό είναι ικανοποιημένοι για το πως πάει η προετοιμασία, παράλληλα, όμως, τα μάτια είναι ορθάνοιχτα στην αγορά για να βρεθεί ένας σπουδαίος γκαρντ-φόργουορντ. Ο Ιδανικός θα ήταν ο Μίχαϊλιουκ, αλλά ο Ουκρανός υπέγραψε μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Σέλτικς. Αν «κοπεί» και ο Παναθηναϊκός ψάχνει ακόμη για παίκτη, τότε θα πάνε οι «πράσινοι» να τον πάρουν. Δεν μένουν, όμως, στον Ουκρανό. Ψάχνουν παντού για την καλύτερη λύση και μόλις την βρουν θα ορμήξουν να τη καπαρώσουν.

To Top