Αθλητικά

Δημάτος: “Aποκλείεται ΑΕΚ και ΠΑΟ να παίζουν γηπεδούχοι την ίδια μέρα – Σάββατο το πρόγραμμα”

Δημάτος: "Aποκλείεται ΑΕΚ και ΠΑΟ να παίζουν γηπεδούχοι την ίδια μέρα - Σάββατο το πρόγραμμα"

Τις ιδιαιτερότητες της κλήρωσης για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στο Europa League, αλλά και του ΠΑΟΚ στο Conference League ανέλυσε ο Ανδρέας Δημάτος.

Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η UEFA όσον αφορά στον καταρτισμό του προγράμματος για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

«Ο καταρτισμός του προγράμματος των ομίλων σε τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι μία σύνθετη διαδικασία, καθώς εκτός από το αποτέλεσμα της κλήρωσης υπάρχουν και πολλές ιδιαιτερότητες. Όπως ο χειμώνας στις βόρειες χώρες, το γεγονός ότι κάποιες χώρες έχουν πρόβλημα με άλλες», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σάββατο πρωί θα γνωρίζουμε ακριβώς το πρόγραμμα των ομάδων μας. Θα ενημερωθούν πρώτα οι ομάδες και έπειτα ο Τύπος. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αποκλείεται να παίζουν γηπεδούχοι την ίδια αγωνιστική επειδή είναι κοντά οι έδρες του. Θα ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι που θα προκύψουν από την κλήρωση. Είναι διαφορετικό να παίζει ΑΕΚ-Τιρασπόλ και Ολυμπιακός- Μπάτσκα Τόπολα, από το να παίζει Ολυμπιακός-Μαρσέιγ και ΑΕΚ-Άγιαξ. Θα υπάρξει πρόβλεψη στο Conference για να είμαστε τηλεοπτικά 2+2 αγώνες».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Δημάτος αποκάλυψε: «Η UEFA έχει μιλήσει ήδη και μάλιστα σε πάρα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας με εκπροσώπους των τριών ελληνικών ομάδων που βρίσκονται εδώ στο Μονακό. Έγινε από χτες για να αναλύσει τα δεδομένα και τις παραμέτρους. Η βασική προσπάθεια είναι ότι όποια ανωμαλία προκύψει στο πρόγραμμα να γίνει με ισονομία και να μοιραστεί το ίδιο η όποια αβαρία προκύψει ανάμεσα στις τρεις ομάδες».

paokk

To Top