Κόσμος

Διορία μίας ώρας από τον ισραηλινό στρατό για εκκένωση του νοσοκομείου αλ Σίφα στη Γάζα

AP23321615592300

Διορία μίας ώρας από τον ισραηλινό στρατό για εκκένωση του νοσοκομείου αλ Σίφα στη Γάζα

Τελεσίγραφο μίας ώρας έδωσε ο ισραηλινός στρατός σε γιατρούς, ασθενείς και εκτοπισμένους στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να εκκενώσουν το κτίριο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των IDF, σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται το Al Jazeera.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως η Χαμάς έχει κέντρο διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο, έναν ισχυρισμό που η παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών αρνείται. Το Reuters δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει την κατάσταση στο νοσοκομείο από ανεξάρτητη πηγή.

Το νοσοκομείο, γεμάτο ασθενείς και εκτοπισμένους, που πασχίζει να συνεχίσει τη λειτουργία του, έχει γίνει επίκεντρο παγκόσμιας ανησυχίας.

Δεν φτάνουν οι προμήθειες

AP23320442228633
Διορία μίας ώρας από τον ισραηλινό στρατό για εκκένωση του νοσοκομείου αλ Σίφα στη Γάζα 3

Σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου, ο ισραηλινός στρατός έδωσε κάποιες προμήθειες αφότου εισέβαλε στο νοσοκομείο αλλά αυτές είναι ανεπαρκείς.

«Αυτό που συνέβη είναι πως ο κόσμος, εμάς μας τελειώνουν τα τρόφιμα, μας τελείωσε το πόσιμο νερό», είπε ο Μοχαλαλάτι. «Και στη συνέχεια, έκαναν διευθετήσεις για λίγα, μόνο λίγα τρόφιμα και νερό, που είναι πολύ, πολύ ελάχιστα, που δεν καλύπτουν, ίσως το 40% του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ γύρω».

Κινδυνεύουν 36 νεογνά

Ο δρ Μοχάμεντ Ταμπάσα, επικεφαλής του παιδιατρικού τμήματος του αλ Σίφα, δήλωσε τη Δευτέρα πως τρία νεογνά πέθαναν καθώς τα προβλήματα συσσωρεύονταν στο νοσοκομείο, και πως η ζωή των 36 υπόλοιπων νεογνών διέτρεχε κίνδυνο.

«Μέχρι χθες ήταν 36, ευτυχώς κανένα δεν έχει χάσει τη ζωή του», είπε σήμερα.

To Top