Ελλάδα

Έκκληση από τον αντιδήμαρχο Μεγάρων για εναέρια μέσα: «Η φωτιά έχει φτάσει περίπου στα 100 μέτρα από…

dilistiria fotia1

Έκκληση από τον αντιδήμαρχο Μεγάρων για εναέρια μέσα: «Η φωτιά έχει φτάσει περίπου στα 100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο»

Να σταλούν περισσότερα εναέρια μέσα στη δυτική Αττική που πλήττεται από την πύρινη λαίλαπα ζητά ο αντιδήμαρχος Μεγάρων Κώστας Φυλακτός. «Η φωτιά έχει φτάσει περίπου στα 100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο Μεγάρων – Μάνδρας. Δυστυχώς ένα ελικόπτερο επιχειρεί από το πρωί. Δεν είχαμε εναέρια μέσα» επεσήμανε το πρωί της Τετάρτης (19/7).

«Ζητάμε επειγόντως να έρθουν ελικόπτερα εδώ, εάν δεν έρθουν ελικόπτερα, είναι χαράδρα, είναι βουνό, οι επίγειες δυνάμεις, είναι πάρα πολλά πυροσβεστικά, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο Κώστας Φυλακτός, αντιδήμαρχος Μεγαρέων.

Όπως επεσήμανε στο Κανδήλι έχει γίνει εκκένωση του οικισμού με περίπου 50 μόνιμες κατοικίες και έχει εκκενωθεί και ένα μοναστήρι.

dilistiria fotia3
Έκκληση από τον αντιδήμαρχο Μεγάρων για εναέρια μέσα: «Η φωτιά έχει φτάσει περίπου στα 100 μέτρα από... 3

«Ούτε αεροπλάνα ούτε τίποτα δεν επιχείρησε σήμερα, μόνο ένα Σινούκ»

«Από το πρωί ζητάμε να έρθουν ελικόπτερα. Ούτε αεροπλάνα ούτε τίποτα δεν επιχείρησε σήμερα, μόνο ένα Σινούκ» σημείωσε και πρόσθεσε «η φωτιά αυτή ήταν εχθές το βράδυ στις 2 η ώρα, ήταν σε ένα σημείο στο οποίο αν κάνανε το πρωί μία ρίψη, δύο ρίψεις δύο Έρικσον είχε σβηστεί, ήταν δηλαδή δύο, τρεις εστίες. Τώρα έχει γίνει 500 μέτρα μέτωπο γιατί έπιασε αέρας το πρωί πάλι. Εντωμεταξύ εκρήγνυται συνέχεια οι πυλώνες. Εδώ πέρα έχουμε δύο σειρές πυλώνων των 150.000 βολτ που έρχονται από την Μεγαλόπολη, περνάνε ακριβώς κάτω από φωτιά τώρα και έχουμε εκρήξεις συνεχώς».

«Έχουμε ζήσει φωτιές της Κινέττας το 18, έχουμε ζήσει του Αλεποχωρίου, του Σχίνου, είχαμε βοήθειες, αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτό το πράγμα, μόνο ένα ελικόπτερο δεν το έχω ξαναζήσει 8 χρόνια αντιδήμαρχος» επεσήμανε κλείνοντας ο Κώστας Φυλακτός.

To Top