Αθλητικά

“Έκοψε” σέντερ με 16,3 π. και 13,1ρ. ο Αταμάν – Εξετάζει ψηλό από την Ελλάδα – Μεγάλος αντίπαλος για Χεζόνια!

"Έκοψε" σέντερ με 16,3 π. και 13,1ρ. ο Αταμάν - Εξετάζει ψηλό από την Ελλάδα - Μεγάλος αντίπαλος για Χεζόνια!

Ποιος είναι ο παίκτης από την Basket League που αρέσει στο Τριφύλλι και ποιος είναι ο Γάλλος που παρότι εξετάστηκε, η υπόθεσή του δεν προχώρησε; Διαβάστε και τις τελευταίες εξελίξεις για τους Ναν και Χεζόνια…

Με τον Παναθηναϊκό έχει συνδεθεί, έντονα, το όνομα του Μάριο Χεζόνια στα πηγαδάκια που στήνονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, και η αλήθεια είναι ότι ο Κροάτης άσος όχι μόνο δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να έρθει ξανά στην Ελλάδα. Αλλά κάπου φαίνεται ότι το επιδιώκει κιόλας.

Πρόσφατα, άλλωστε, είχαμε αναφέρει ότι: “Η ατάκα που είπε, πρόσφατα, ο Κροάτης άσος σε μπασκετάνθρωπο που συναντήθηκε μαζί του και τον ρώτησε αν το προσεχές καλοκαίρι θα έρθει στον Παναθηναϊκό. “I hope so“, απάντησε ο Μάριο, που δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να γίνει ξανά το όνομά του σύνθημα στο ΟΑΚΑ“. Τα πράγματα, όμως, δεν αποκλείεται να περιπλεχθούν το προσεχές καλοκαίρι. Για αυτό καλό είναι να τα ξεκαθαρίσουμε από εδώ λίγο.

ΧΕΖΟΝΙΑ: Το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Είχε επαφές για ανανέωση αλλά υπάρχει διαφωνία και ρήξη με τη διοίκηση. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να καταθέσει αυτοκρατορική πρόταση, αφού πρώτα μαζέψει λίγο το μπάτζετ με τους Βιλντόζα και Χουάντσο, για να τον φέρει το προσεχές καλοκαίρι στην Ελλάδα. Στην ομάδα που, με τον Αταμάν στην άκρη του πάγκου, μπορεί ακόμα και να κατακτήσει την Ευρωλίγκα φέτος. Μπορεί να υπάρξει εμπόδιο; Φυσικά, κι αυτό ονομάζεται ΝΒΑ!

H πληροφορία που υπάρχει από την άλλη άκρη τού Ατλαντικού είναι ότι το όνομα του Μάριο δεν έχει φύγει ποτέ από τη λίστα ορισμένων ομάδων που έτσι κι αλλιώς παρακολουθούν Ευρωλίγκα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για μια 5ετία έχει παίξει στις ΗΠΑ (Ορλάντο Μάτζικ, Ν.Υ. Νικς και Πόρτλαντ Μπλέιζερς). Γιατί έχει εξαιρετικό κορμί, σκοράρει, έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του ΝΒΑ, είναι σε άριστη ηλικία και, με τη σεζόν που κάνει φέτος με τη φανέλα της Ρεάλ, έχει σφραγίσει διαβατήριο. 

Προσοχή, δεν λέει κανένας ότι ντε και σώνει θα βρεθεί ομάδα στο ΝΒΑ για να παίξει. Αλλά υπάρχει πιθανότητα το προσεχές καλοκαίρι να υπάρξει ενδιαφέρον για να επιστρέψει στον μαγικό κόσμο, με απολαβές που δεν μπορεί να προσεγγίσει ευρωπαϊκή ομάδα.

NAN: Στις επαφές που κάνουν διάφοροι μάνατζερ κ.λπ. στον χώρο του μπάσκετ, ο Κέντρικ ενόψει του καλοκαιριού θεωρείτε free agent – Άσχετα να περνάει τέλεια στον Παναθηναϊκό, το δηλώνει δημόσια, και η ομάδα ήδη έχει ανοίξει τον κύκλο των επαφών μαζί του για να ανανεώσει το συμβόλαιό του για 2 χρόνια. Παρόλα αυτά βρίσκεται στις πιο hot επιλογές για το καλοκαίρι του 2024, μαζί με τον Μάικ Τζέιμς, τον Σέιν Λάρκιν, τον Έντι Ταβάρες. Φυσικά και τον Χεζόνια. Λάρκιν και Ταβάρες ακούγεται ότι θα ζητήσουν 3,5+ εκατ. ευρώ για να υπογράψουν (ο Λάρκιν θέλει, ξανά 4 εκατ. ευρώ!). Ο Τζέιμς 2,5+ εκατ. ευρώ, ενώ και ο Χεζόνια αν μείνει τελικά στην Ευρώπη θα ζητήσει 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Το ζήτημα είναι τι γίνεται με τον Ναν.

Στο οικονομικό, βέβαια, έχουμε αναφερθεί κι άλλες φορές – Τυπικά αν ο Παναθηναϊκός ματσάρει το συμβόλαιο του Κώστα Σλούκα, θα του δείξει πόσο σημαντικό τον θεωρεί και θα έχει πιάσει το ταβάνι του. Μετά θα είναι στο χέρι του παίκτη. ΑΝ δεν βρεθεί πρόταση από το ΝΒΑ όλα αυτά. Γιατί η πληροφορία από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι αρκετές ομάδες (μεταξύ των οποίων και οι Λέικερς, που φόρεσε τη φανέλα τους!) παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε και, κυρίως, πόσο εύκολα βρήκε αυτοπεποίθηση ξανά στο παρκέ. Και, ξέρετε, το αμερικανικό μπάσκετ βασίζεται κυρίως στην αυτοπεποίθηση που έχει ένας αθλητής. Αυτό τους ενδιαφέρει περισσότερο από όλα για να φέρουν έναν παίκτη στις ομάδες τους…

MΠΡΑΟΥΝ: Λέγεται ότι τον νυν ψηλό του Απόλλωνα Πάτρας είχε στη λίστα του πριν από 3-4 χρόνια ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τον Ολυμπιακό. Αλλά η περίπτωσή του δεν είχε προχωρήσει γιατί δεν είχε διαβατήριο. Ψηλός τύπου Μόουζες Ράιτ, φέτος σε μια ομάδα που δεν τα πήγε καθόλου καλά, παρόλα αυτά ο Τσαντ έχει 12,1 πόντους μέσο όρο στη Basket League και είναι πρώτος στην κατηγορία με τα ριμπάουντ. Θυμίζει τον Λεσόρ εξωτερικά και αγωνιστικά και κάποιοι αναρωτιούνται αν θα μπορούσε να τον αποκτήσει το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός για να δίνει ανάσες στον Ματίας. Να κάνει τα ρεπό του. Δεν έχει δοκιμαστεί σε αυτό το επίπεδο ποτέ, πάντως, ενώ το γεγονός ότι δεν έχει διαβατήριο, είναι τεράστιο εμπόδιο. Κρατήστε το όνομά του σε μια άκρη του μυαλού σας, πάντως.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βέβαια οι Πράσινοι κοιτάζουν για μια λύση που να μπορεί να έρθει και να παίξει, αν είναι δυνατόν, από τώρα στην ομάδα. Για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό, όπως έχουμε ξαναγράψει. Τέτοια λύση ήταν ο Άλφα Κάμπα βέβαια, που έγινε γνωστό στους Πράσινους ότι είναι διαθέσιμος από την Κίνα, αλλά δεν ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του: Γάλλος σέντερ που έχει περάσει μεταξύ άλλων από Βιλερμπάν, Ναντέρ, Γκαζιαντέπ και την περσινή σεζόν ήταν στην Μπουντούτσνοστ. Φέτος, ο Κάμπα αγωνίστηκε στην Κίνα με τους Γιανγκσού Ντράγκονς, έχοντας κατά μέσο όρο 16,3 πόντους, 13,1 ριμπάουντ και 1,4 τάπες, σε 49 ματς. Τελικά υπέγραψε για το φινάλε της σεζόν στη Βαλένθια.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συρίγος: Η κλοπή της χρονιάς ο Ράιτ, ξεπερνάει κάθε λογική – Τρία… καμπανάκια για Ολυμπιακό (Vid)
 

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top