Οικονομία

Εως 12 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις του Youth Pass

1697548809 Snea default

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων για το Υouth Pass έως τις 12 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε χθες το βράδυ μέσω του TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χωρίς καπέλο αυτή τη φορά, θέλω να σας πω ότι το Youth Pass πήρε παράταση μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Δεν ξέρω αν βοήθησε το χιούμορ, πάντως τις τελευταίες μέρες οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 20.000» είπε στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης ανέφερε πως οι νέοι 18 και 19 ετών που έχουν κάνει ήδη την αίτηση θα λάβουν το επίδομα των 150 ευρώ στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη πληρωμή θα γίνει στις 21 του ίδιου μήνα.

«Αβανταδόροι της φοροδιαφυγής»

Με μια αιχμηρότατη αναφορά του Χάρη Θεοχάρη στη στάση των κομμάτων έκλεισε χθες η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. «Δεν έχει σημασία για ποιον λόγο δεν θέλετε να στηρίξετε αυτό το νομοσχέδιο. Μπορεί να είναι ο λαϊκισμός σας. Μπορεί να είναι ο μικροκομματισμός. Μπορεί να είναι η πολιτική οκνηρία των εύκολων λύσεων. Ομως σας παρακαλώ σταματήστε να είστε πολιτικοί αβανταδόροι της φοροδιαφυγής» είπε ο Χάρης Θεοχάρης και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λογοδοτεί μόνο στην κοινωνία που συμφωνεί με τις προωθούμενες διατάξεις.

Το τεκμαρτό εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που εισάγει το νομοσχέδιο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής είναι μαχητό και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει την ΑΑΔΕ στους ελέγχους προκειμένου να ανταποκριθεί στο καθήκον της να ελέγξει σε εύλογο χρόνο, ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί αύριο.

85 εκατ. ευρώ από την Ιντρακάτ

Το ποσό των 85 εκατ. ευρώ για υποχρεώσεις της ΑΚΤΩΡ έχει καταβάλει μέχρι σήμερα η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Αλέξανδρος Εξάρχου. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σε δημοσιογράφους ο CEO της ΙΝΤΡΑΚΑΤ επεσήμανε πως από τη στιγμή που η ΑΚΤΩΡ πέρασε στον Ομιλο, έχουν δοθεί χρήματα τόσο για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές όσο και για την εξόφληση εγχώριων και διεθνών φορολογικών υποχρεώσεων της κατασκευαστικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προς το παρόν δεν εξετάζεται ΑΜΚ του Ομίλου, αλλά ούτε και κάποια άλλη περαιτέρω κίνηση διαφοροποίησης του κατασκευαστικού σχήματος, καθώς οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον το αμέσως επόμενο διάστημα. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για δύο «κινήσεις» της ΙΝΤΡΑΚΑΤ μέχρι το τέλος του έτους, αποφεύγοντας να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ανάκληση άδειας πρατηρίου καυσίμων

Στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Νομό Ηλείας προχώρησαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Ο επιτόπιος έλεγχος ανακάλυψε ότι το πρατήριο διατηρούσε δύο παράνομες δεξαμενές καυσίμων, με 2.040 λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας. Οι ελεγκτές βρήκαν στην πίσω πλευρά της εγκατάστασης βυτιοφόρο την ώρα που εκφόρτωνε πετρέλαιο ναυτιλίας σε πλαστική δεξαμενή, για την οποία το πρατήριο δεν διέθετε άδεια, ούτε είχε συνδεθεί με το σύστημα εισροών – εκροών. Τη στιγμή του ελέγχου στη δεξαμενή είχαν ήδη τοποθετηθεί 1.008,82 λίτρα καυσίμου ναυτιλίας. Η έρευνα στον χώρο του πρατηρίου αποκάλυψε και δεύτερη παρόμοια δεξαμενή, με περιεχόμενο επιπλέον 1.031,18 λίτρα καυσίμου ναυτιλίας.

Κατασχέθηκαν οι δύο δεξαμενές καυσίμων και το βυτιοφόρο, ενώ συνελήφθησαν ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου και ένας υπάλληλός του. Σε καθέναν από τους συλληφθέντες επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ και οι προβλεπόμενες άλλες ποινές περί λαθρεμπορίας.

1 δισ. δολάρια για αποζημιώσεις

Οι δαπάνες αποζημίωσης για απολύσεις προσωπικού που είχε πραγματοποιήσει πριν από τρία χρόνια μπορεί να κοστίσουν στη Wells Fargo από 750 εκατομμύρια έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, αρκετά πιο πάνω από το αναμενόμενο, ανακοίνωσε χθες σε επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τσάρλι Σαρφ. «Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην αποτελεσματικότητα με την πτώση του κύκλου εργασιών, δυστυχώς, θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί με τις δικές μας εσωτερικές ενέργειες» είπε ο Σαρφ, προσθέτοντας ότι κατά την πεποίθησή του αυτό θα ήταν το σωστό βήμα μακροπρόθεσμα.

To Top