Ελλάδα

Επείγουσα αεροδιακομιδή 13χρονου από Αθήνα στη Ρώμη για διπλή μεταμόσχευση νεφρού και ήπατος

Επείγουσα αεροδιακομιδή 13χρονου από Αθήνα στη Ρώμη για διπλή μεταμόσχευση νεφρού και ήπατος

Επείγουσα αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε από την Αθήνα προς τη Ρώμη, καθώς μεταφέρθηκε στην Ιταλία ένας 13χρονος που χρειάζονταν να υποβληθεί σε διπλή μεταμόσχευση νεφρού και ήπατος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ελήφθη επείγουσα ειδοποίηση ότι προέκυψε συμβατός αποβιώσας δότης οργάνων, από το Μεταμοσχευτικό Κέντρο Bambino Gesu, στο μητρώο αναμονής του οποίου είχε ενταχθεί το παιδί.

Άμεσα μεσολάβησε ώστε να έλθουν σε επικοινωνία οι Έλληνες θεράποντες από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», με τους Ιταλούς ιατρούς και πραγματοποίησε σχετικό αίτημα στις Αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) ανταποκρίθηκαν τάχιστα και μέσα σε 3 ώρες αναχωρούσε η πτήση με το παιδί για την Ιταλία. Ο μικρός ασθενής μεταμοσχεύτηκε επιτυχώς και αυτή τη στιγμή αναρρώνει.

Στο Bambino Gesu, έχουν ήδη μεταμοσχευτεί πολλοί παιδιατρικοί ασθενείς από την Ελλάδα, βάσει διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε θέματα μεταμοσχεύσεων, με σκοπό την βέλτιστη και έγκαιρη αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων.

Το γεγονός ότι οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται σε επείγουσα βάση και σε τόσο σύντομο διάστημα ασθενείς στην Ιταλία για μεταμόσχευση, πέραν του αυτονόητου, που αφορά τη σωτηρία των ασθενών, επιτρέπει και στους ασθενείς και τις οικογένειές τους να επιστρέφουν στην Ελλάδα, ενόσω βρίσκονται σε αναμονή για μεταμόσχευση.

To Top