Αθλητικά

Επένδυση Αγγελόπουλων σε Έλληνες – “Βασικό ρόλο ο Γιαννούλης, έκπληξη ο Λούντζης” – Σέντερ 2.10μ.!

Επένδυση Αγγελόπουλων σε Έλληνες - "Βασικό ρόλο ο Γιαννούλης, έκπληξη ο Λούντζης" - Σέντερ 2.10μ.!

Το πλάνο για τη νέα ομάδα και ο έξτρα ξένος στο Λιμάνι. Μπαρτζώκας και Αγγελόπουλοι δουλεύουν εδώ και μήνες, πριν φύγουν οι Βεζένκοφ και Σλούκας, για την ομάδα που θα παρουσιάσουν στο ΣΕΦ τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια. Οι μεταγραφές Ελλήνων, ο ψηλός που έρχεται για το Step up με τον κόουτς και οι νέοι ρόλοι στο ρόστερ!

“Βασικό ρόλο ο Γιαννούλης – Κι άλλον ξένο λόγω Γουόκαπ – Έκπληξη ο Λούντζης – Ρολίστας ο Πάπας”

Ήδη από τα μέσα της περασμένη αγωνιστικής περιόδου οι Πειραιώτες είχαν δει…. μακρύτερα και είχαν ελληνοποιήσει τον Τόμας Γουόκαπ, έναν γκαρντ που στο δημιουργικό κομμάτι μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι μπορεί να δώσει όσα είχε δώσει πέρσι ο Κώστας Σλούκας. “Έγινε Έλληνας ο Γουόκαπ, άρα μπορεί να πάρει έναν ξένο παραπάνω ο Ολυμπιακός. Λόγω του Γουόκαπ υπάρχει το περιθώριο ενίσχυσης για την ομάδα“, ανέφερε μέσω του sportdog ο Ντίνος Καλαμπάκος, προπονητής μπάσκετ που έχει φάει με το κουταλι τα παρκέ.

Η περίπτωση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, επίσης, είναι πολύ σημαντική, καθώς με το νέο τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε, έρχεται για να δώσει στον ελληνικό κορμό νέες βάσεις, μετά από την παραμονή του Κώστα Παπανικολάου. “Ο Ολυμπιακός ήταν πάντα από τις ομάδες που στηρίζεται στους Έλληνες. Σπανούλης, Σλούκας, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Βεζένκοφ, είχαν πάντα 3-4 παίκτες στην 5άδα που ήταν επιδραστικοί. Τέτοιος είναι και ο Γιαννούλης, μπορεί να έχει βασικό ρόλο“, σχολίασε ο καλός προπονητής.

Στο ρόστερ υπάρχουν, ήδη, οι Μιχάλης Λούντζης και Τζορτζ Πάπας που, μάλιστα, οι Πειραιώτες περιμένουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο να βγουν μπροστά. “Ο Λούντζης ήταν έκπληξη πέρσι, είναι παιδί που μπορείς να τον εμπιστευτείς και να ακουμπήσεις πανω, είτε παίξει 1 λεπτό είτε 25. Συγκροτημένος και έτοιμος. Τον Πάπας τον είδα πέρσι, είναι παιδί για να μπαινοβγαίνει στην 12άδα“, σχολίασε ο Ν. Καλαμπάκος.

Ενδιαφέρον, φυσικά, παρουσιάζει και η έλευση του Γιώργου Τανούλη στον Ολυμπιακό, αν και προφανώς με τους Φαλ και Μιλουτίνοφ δεν θα έχει ενεργό ρόλο στο Λιμάνι. “Με τον Τανούλη ο Ολυμπιακός δεν μπορεί από φέτος να περιμένει πολλά. Αλλά θα μπει σε έναν οργανισμό που θα του δείξει τι μπορεί να κάνει σε επίπεδο πρωταθλητισμού και Ευρωλίγκας. Επενδύει ο Ολυμπιακός πάνω του“, ανέφερε ο πεπειραμένος τεχνικός ενώ για το πώς θα καλυφθεί το κενό του των Σλούκα και Βεζένκοφ σχολίασε: “Αυτό το ξέρει ο Μπαρτζώκας! Δεν ξέρω το σκεπτικό, αλλά λόγω του Γουόκαπ υπάρχει το περιθώριο για ενίσχυση με ξένο. Με ξένους θα καλυφθεί αυτό το κενό άλλωστε“.

“Να μην σταματήσει η εξέλιξη του Τανούλη – Step up με Μπαρτζώκα – Αυτά να βελτιώσει”

Ο Γιώργος Τανούλης ανακοινώθηκε και επίσημα πριν λίγες ημέρες από τον Ολυμπιακό και το sportdog έψαξε για να μάθει όσα περισσότερα γίνεται για την περίπτωσή του.

Ο κόουτς Κώστας Παπαδόπουλος, που ήταν στον Προμηθέα, μας μίλησε για τον 21χρονο σέντερ, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και τη… δουλειά που χρειάζεται! 

“Ψήλωσε απότομα ο Τανούλης – Να βελτιώσει τα πόδια του – Έτοιμος για μεγάλη ομάδα αρκεί να…”

Ο Γιώργος είναι πολύ ταλαντούχος, ψήλωσε απότομα άρα χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να εξοικειωθεί με το σώμα του. Τα πλεονεκτήματά του είναι ότι έχει καλό σουτ για παίκτη στο ύψος του, παίζει τη θέση 4 και 5, είναι καλός στη δημιουργία, βλέπει το γήπεδο και μπορεί να πασάρει πολύ καλά. Είναι πολύ εργατικός παίκτης, από μόνος του πήγαινε να κάνει το κάτι παραπάνω, έχει μεγάλη θέληση και υπομονή, είναι συνεργάσιμος με τους συμπαίκτες του, είναι παίκτης προπονητής, δεν θα αντιμιλήσει, ο,τι του πεις θα το επεξεργαστεί και θα προσπαθήσει να το κάνει. Αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να βελτιώσει τα πόδια του. Ήδη είναι παίκτης υψηλού επιπέδου“, ανέφερε αρχικά ο καλός προπονητής μέσω του sportdog.

“Για μεγάλη ομάδα είναι έτοιμος αλλά σημασία έχει κατά πόσο θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Αν πάει σε μεγάλη ομάδα θα πρέπει να του δοθεί χρόνος συμμετοχής και να βγάλει το ταλέντο του. Κάθε ευκαιρία που του δώσαμε στον Προμηθέα την άρπαξε, ειδικά επιθετικά είναι πολύ ταλαντούχο παιδί”.

Ο Μπαρτζώκας έχει αποδείξει ότι ξέρει πώς να κάνει step up στους παίκτες, θα μπορούσε να σταθεί στο Λιμάνι;

“Δεν θα σταθώ στον κόουτς Μπαρτζώκα, που όντως έχει την ικανότητα να κάνει step up στους παίκτες, αλλά αν θα μπορέσει να βρει τον χρόνο συμμετοχής που χρειάζεται αν αποχωρήσει από τον Προμηθέα. Είναι καθαρά πόσο θα τον εμπιστευτούν, γιατί αυτή την περίοδο χρειάζεται χρόνο συμμετοχής για να συνεχίσει την εξέλιξή του”.

Τι χρειάζεται να κάνει στη συνέχεια της καριέρας του;

“Σωματικά πρέπει να βελτιώσει την ταχυδύναμη των ποδιών του, είναι 2,10 και θέλει χρόνο. Αλλά κάνει τεράστια προσπάθεια, πνευματικά τα χρόνια που ήταν στο αντρικό βελτιώθηκε πολύ και απέδειξε ότι είναι έτοιμος, δεν έχει τέτοια θέματα”.

tanoulis

To Top