Αθλητικά

Έρχεται νέος αθλητικός νόμος: Πότε θα κατατεθεί και πού θα γίνει ο εθνικός διάλογος

Έρχεται νέος αθλητικός νόμος: Πότε θα κατατεθεί και πού θα γίνει ο εθνικός διάλογος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε πως από το νέο έτος θα αλλάξει ο αθλητικός νόμος και θα γίνει κωδικοποίηση του.

Το news24world.com βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το παρών ο Γιάννης Βρούτσης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης Βετεράνων που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι τις επόμενες μέρες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε πως έπειτα από 25 χρόνια, ο αθλητικός νόμος στη χώρα μας θα αλλάξει και ήδη υπάρχουν ομάδες εργασίας που τρέχουν πάνω σε αυτό, ενώ ανέφερε που θα γίνει ο εθνικός διάλογος.

«Ξεκινήσαμε αμέσως, από την πρώτη εβδομάδα, να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε περιοχές με βάση τον αθλητικό νόμο οι οποίες θέλουν βελτίωση, ρετουσάρισμα, αλλαγές, τροποποιήσεις. 25 χρόνια διαθέτουμε έναν αθλητικό νόμο. Το 1999 ήταν ο πρώτος αθλητικός νόμος της χώρας μας. Πάμε τώρα συνδυαστικά να κάνουμε δύο πράγματα. Κωδικοποίηση έπειτα από 25 χρόνια του αθλητικού νόμου, καθώς έχει γεμίσει διατάξεις, κώδικες και με γκρίζες περιοχές που δημιουργούν ερωτήματα. Θα αλλάξουμε τον ίδιο τον αθλητικό νόμο, μέσα από έναν εθνικό διάλογο που θα γίνει μέσα από τις ίδιες ομοσπονδίες. Θα υπάρξει ένα κείμενο διαβούλευσης προτάσεων για τον αθλητικό νόμο και θα υπάρξει μια πλατφόρμα στην οποία θα υπάγει η ομοσπονδία, οι αθλητές, οι παράγοντες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αλλαγή, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του αθλητικού νόμου. Ταυτόχρονα, θα γίνει ένας εθνικός διάλογος σε μια πλατφόρμα στο gov.gr, στον οποίο θα γράψει ο καθένας τι θέλει για τον αθλητισμό και πως θέλει να αλλάξει ο αθλητικός νόμος και σε ποια κατεύθυνση», ήταν τα λεγόμενα του Γιάννη Βρούτση.

Βρούτσης: «Θα παραδώσουμε στο τέλος του χρόνου (2024) έναν καινούριο αθλητικό νόμο»

«Αυτές θα είναι οι δύο διαδικασίες που θα τρέξουν παράλληλα. Συνδυαστικά με τις 10 ομάδες εργασίας που τρέχουν αυτή τη στιγμή μέσα στο Υπουργείο Αθλητισμού και αφορούν περιοχές του αθλητικού νόμου που οι υπηρεσιακοί παράγοντες που γνωρίζουν τα ζητήματα και τα προβλήματα του αθλητισμού, επεξεργάζονται σε δέκα περιοχές του αθλητικού νόμου. Φυσικά θα υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις. Ολα αυτά με την προσδοκία να υπάρξει ένας αθλητικός νόμος μέσα στο 2024 και στο τέλος του 2024 να νομιμοποιηθεί. Θα παραδώσουμε στο τέλος του χρόνου (2024) έναν καινούριο αθλητικό νόμο, επικαιροποιημένο, εκσυγχρονισμένο, χωρίς αμφισβητήσεις και γκρίζες ζώνες», επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού.

To Top