Κόσμος

Έξαλλοι στο Ισραήλ με τον Ερντογάν: Είναι και παραμένει φίδι – Δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει το αντ…

ERDOGAN22

Έξαλλοι στο Ισραήλ με τον Ερντογάν: Είναι και παραμένει φίδι – Δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει το αντισημιτικό του μένος

Συνεχίζονται οι αντιδράσες για τις δηλώσεις τουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που σε ομιλία του σε μεγάλη συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη υπέρ των Παλαιστινίβν υποστήριξε τη Χαμάς λέγοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση ενώ αποκάλεσε τρομοκράτη τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και το Ισραήλ κατοχική δύναμη.

Αρχικά ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν κάλεσε όλους τους διπλωματικούς εκπροσώπους της χώρας του να επιστρέψουν από την Τουρκία λέγονταςχαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο X πως οι σχέσεις των δύο χωρών θα επανεκτιμηθούν.

Σε πολύ πιο σκληρό ύφος ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνώμενα Έθνη, αποκάλεσε τον Ερντογάν, «φίδι».

Συγκεκριμένα είπε πως «ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι και παραμένει φίδι», το οποίο δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει το αντισημιτικό του μένος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ενέργεια του Ισραήλ, είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο. «Είναι ο άνθρωπος της μουσουλμανικής αδελφότητας και υποστηρικτής της Χαμάς και του Ισλαμικού κράτους», ανέφερε.

Ερντογάν: Εχω ξαναπεί, η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, Ο Νετανιάχου είναι τρομοκράτης

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό της. Κανένα περιστατικό, καμία κρίση, καμία συμμαχία που σχηματίζεται στο νότο, το βορρά, την ανατολή, τη δύση και ακόμη και πέρα ​​από τη χώρα μας δεν είναι πιο πάνω την Τουρκία. Όπως έχω ξαναπεί, η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Ο Νετανιάχου είναι τρομοκράτης. Και λυπάμαι για όσους δεν ξέρουν τι πραγματικά είναι η Χαμάς,», ήταν τα λόγια του Ερντογάν σε μια τεράστια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στη Κωνσταντινούπολη.

«Το Ισραήλ έχει ενοχληθεί γι’αυτά που λέμε για τη Χαμάς. Δεν οφείλουμε όμως τίποτα στο Ισραήλ» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Βάλοντας δε κατά της Δύσης τόνισε τα εξής: «Αυτή ευθύνεται για τις θηριωδίες στη Γάζα. Οι βαρβαρότητες αποτελούν αντίκτυπο των ενεργειών της Δύσης».

«Πόσοι πρέπει να πεθάνουν για να κηρύξετε κατάπαυση του πυρός;» συνέχισε δε με ερώτηση προς τη Δύση. «Η διεθνής κοινότητα στέκεται τυφλή και κουφή μπροστά στα όσα γίνονται και παρά τις εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε.

To Top