Αθλητικά

Εξέλιξη βόμβα: Κίνδυνος διάλυσης για την ΑΕΚ – Δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα!

Εξέλιξη βόμβα: Κίνδυνος διάλυσης για την ΑΕΚ - Δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα!

Πολύ άσχημα νέα για την Ένωση, η οποία πλέον έχει ζήτημα επιβίωσης…
 

Η ΑΕΚ κέρδισε την άνοδο στη Volleyleague, αλλά δεν θα συμμετάσχει στην επαγγελματική Λίγκα λόγω των χρεών της, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Α.Π.

Το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας (Ε.Σ.Α.Π.) επικοινώνησε με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κι αφού πήρε τη διαβεβαίωση από την Ε.Ε.Α. ότι θα εξεταστούν μόνο οι φάκελοι που θα εγκριθούν και θα αποσταλούν από την Ε.Σ.Α.Π., αποφάσισε να δώσει wild card σε ομάδα που ενδιαφέρεται για να αντικαταστήσει την “Ένωση”, εφόσον θα πληροί τα κριτήρια.

Ο Κέρκης Σάμου και ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου είχαν ενδιαφερθεί αρχικά αλλά δεν είναι βέβαιο το αν θα μπορούν να επωμιστούν τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η συμμετοχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στη Volleyleague χρειάζεται παράβολο 50.000 ευρώ και εγγυητική επιταγή 150.000 ευρώ.

Ο Φοίνικας Σύρου έπεισε τη Λίγκα ότι θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, γι΄ αυτό θα δοθεί μόνο μια wild card.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως υπάρχει ο κίνδυνος διάλυσης του τμήματος της ΑΕΚ.

«Ολοκληρώθηκε η σημερινή (30/8) έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.Π. και αποφασίστηκε:

1. Να ενεργοποιηθεί η διαδικασία μιας wild card σε ομάδα που θα καλύψει την 10η θέση του πρωταθλήματος Volley League 2023-24 σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Εντός των ημερών θα συμφωνηθούν οι όροι της διακήρυξης (wild card) με την ΕΟΠΕ και στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο.

2. Αναβάλλεται η κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League 2023-24 που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα ώστε να δοθεί χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την wild card. Η κλήρωση θα γίνει εντός Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες».//Μ

To Top