Ελλάδα

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μάχη με το τεράστιο πύρινο μέτωπο που κατευθύνεται προς Μαγούλα

fotia1 4

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μάχη με το τεράστιο πύρινο μέτωπο που κατευθύνεται προς Μαγούλα

Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με το πρωτο φως τις ημέρας, οι οποίες επιχειρούν στο γιγαντιαίο μέτωπο, που υπολογίζεται ότι είναι ίσως και παραπάνω από 15 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το συγκεκριμένο μέτωπο χαρακτηρίζεται και το πιο δύσκολο.

Υπάρχει πυκνός καπνός, η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή Μάνδρα και την περιοχή Μαγούλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης. Όπως σημείωσε ο ρεπόρτερ που βρίσκεται στο σημείο, η φωτιά φούντωσε το πρωί σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σε πολλές περιοχές εστάλη και προειδοποίηση από το 112. Στο σημείο έχουν προσεγγίσει και πυροσβέστες από τα Γιάννενα, τη Λαμία και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Με το πρώτο φως της ημέρας, στις 06:06 το πρωί ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα προκειμένου να κάνει ρίψεις νερού στα μέτωπα της φωτιάς.

Οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για εμπρησμό καθώς, πως είπαν, δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει πυρκαγιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα αποφανθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Στην Οινόη, ήταν μια δύσκολη βραδιά για τους κατοίκους. Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις από τα αεροσκάφη, ενώ οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με δεκάδες εθελοντές προσπάθησαν να περιρίσουν το μέτωπο. Η φωτιά συνεχίζει να καίει σε ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων.

Στα Καλύβια Αττικής προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές και σε σπίτια, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβέστες με οχήματα καθώς και εθελοντές.

fotia3 2
Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μάχη με το τεράστιο πύρινο μέτωπο που κατευθύνεται προς Μαγούλα 11

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο Λουτράκι, με την εικόνα της πυρκαγιάς να είναι καλύτερη από το απόγευμα. Μικροεστίες που καίουν στην ευρύτερη περιοχή είναι υπό έλεγχο, ενώ καλύτερη είναι και η εικόνα των ανέμων που αναμένεται ωστόσο να ενισχυθούν την ημέρα, σύμφωνα με το Mega.

Σε Καλλιθέα και Γαλήνη έχουν ήδη καταγραφεί οι πρώτες ζημιές με καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ συλλογικότερη αποτίμηση θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα με το Mega, ανησυχητική είναι η κατάσταση στο Πανόραμα Σαρωνίδας, όπου δεκάδες διάσπαρτες εστίες φωτιάς καίουν στην περιοχή.

Οι άνεμοι που πνέουν, αν και όχι θυελλώδεις, επικουρούν στην εξάπλωση των πύρινων μετώπων, με τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες.

Το κρίσιμο είναι να μην πάει η φωτιά σε σημεία που δεν κάηκαν το απόγευμα, καθώς σε αυτήν την περίπτωση το μέτωπο θα γίνει πάλι ανεξέλεγκτο. Η προσπάθεια είναι να τεθεί υπό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό πριν το ξημέρωμα οπότε και αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Σημειώνεται ότι κάτω από τα μέτωπα που καίουν στο βουνό, υπάρχουν κατοικίες, με τους ιδιοκτήτες να μένουν στην περιοχή για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

Συλλήψεις για τη φωτιά στη Θήβα

«Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Βοιωτίας, δυο άνδρες ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοτρώνι Καπαρελλίου του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή», ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

To Top