Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο – Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Έχουμε επαρκείς δυνάμεις, αλλά είναι δύσκολο το σημε…

Rodos fwtia

Φωτιά στη Ρόδο – Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Έχουμε επαρκείς δυνάμεις, αλλά είναι δύσκολο το σημείο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στη Ρόδο, η οποία απασχολεί ιδιαίτερα την υπηρεσία καθώς στο σημείο που καίει η φωτιά πρόκειται για μεγάλη έκταση όπου βρίσκεται πολλή καύσιμη ύλη.

Επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρα και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (19/7), o Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, υποστήριξε: «Αυτή την στιγμή στο σημείο επιχειρούν μονάχα επίγειες δυνάμεις, όπως γίνεται αντιληπτό. Όσο υπήρχε φως κι επιχειρούσαν και τα εναέρια μέσα, θα έλεγα πως η κατάσταση ήταν σχεδόν ελεγχόμενη. Δυστυχώς τώρα, για εμάς είναι μια δύσκολη νύχτα γιατί είναι δύο μεγάλα μέτωπα».

Συνέχισε λέγοντας: «Το καθένα από αυτά είναι πάνω από ενάμιση χιλιόμετρο μήκος κι έχουν το ένα κατεύθυνση προς τα ανατολικά και το άλλο προς τα δυτικά». Ανέφερε, δε, πως δεν απειλούνται πολίτες και κατοικημένες περιοχές. «Είναι ένα παρθένο υπέροχο δάσος, βρίσκεται μακριά ο πιο κοντινός οικισμός. Περιμένουμε να χαράξει, να λειτουργήσουν και πάλι τα εναέρια μέσα γιατί είναι σε δύσκολο σημείο, δεν είναι εύκολη η πρόσβαση», τόνισε.

Υπογράμμισε, στο μεταξύ, πως «έχουμε επαρκείς δυνάμεις. Η απόδειξη είναι πως τα τελευταία χρόνια είχαμε μεγάλες φωτιές. Μονάχα το ’21, η μεγαλύτερη φωτιά κράτησε 23 ώρες. Έχουμε τη δύναμη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις» και συμπλήρωσε: «Αυτή η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη δύση του ηλίου, αν είχαμε περισσότερο φως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

To Top