Ελλάδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Αναζωπύρωση σε Λουτρά και Αγνάντια – Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι

368700053 10230706934474559 3156402909826938937 n 1 1024x473 1

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Αναζωπύρωση σε Λουτρά και Αγνάντια – Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους να γίνονται στάχτη. Οι άνεμοι έχουν φουντώσει και οι διάσπαρτες εστίες σε Λουτρά, Δωρικό και Αγνάντια εξελίχθηκαν σε μέτωπα.

Το πρωί της Κυριακής (20/08) εκδηλώθηκε αναζωπύρωση στα Λουτρά, αλλά και το χωριό Αγνάντια, χωρίς ωστόσο να απειλούνται μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές. Στο χωριό Πεύκα ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ αλλά δύο σπίτια και αποθήκες έχουν υποστεί ζημιές.

🎥 11:30 Ζωντανή σύνδεση πυρκαγιά στο νότιο Έβρο Αετοχώρι‼️ Κάηκε ολοσχερώς η ιστορική εκκλησία του χωριού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Posted by Focus ston Evro on Sunday, August 20, 2023

Στο Λετοχώρι κάηκαν πέντε σπίτια και η εκκλησία.

Με τη συνδρομή και εναέριων μέσων επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να σβήσουν τη φωτιά. Με το πρώτο φως της μέρας επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της μέρας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Κέντρο Επιχειρήσεων, θα επιχειρήσουν 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Από επίγειες δυνάμεις συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα και ισχυρές δυνάμεις του στρατού, της Περιφέρεια και των δήμων και πολλοί εθελοντές.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς χτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα αρκετοί πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων νομού Έβρου, πύραρχος Σπυρίδων Κούτρας.

Στην Εγνατία Οδό διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία, ενώ έχει κλείσει η παλιά Εθνική Οδός Αλεξανδρούπολης – Φερών στο ύψος του Αεροδρομίου και αυτό γιατί στην περιοχή υπάρχουν πυκνοί καπνοί, που εμποδίζουν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

To Top