Ελλάδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών – Κλειστή η Εγνατία Οδός

5949111

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών – Κλειστή η Εγνατία Οδός

Ακόμη ένα μήνυμα έστειλε το 112 αναφορικά με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, ζητώντας από τους κατοίκους των οικισμών Μοναστηράκι και Δορίσκος να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τις Φέρρες, ενώ οι κάτοικοι των οικισμών Αμφιτρίτη και Μαΐστρος θα πρέπει να πάνε προς την Αλεξανδρούπολη.

Νωρίτερα, εστάλη νέο μήνυμα στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, ζητώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των πυκνών καπνών.

c5df54bb 626e 413f 89d9 cb8c12e7e8a0
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών – Κλειστή η Εγνατία Οδός 3

«Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει η ειδοποίηση.

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης τέθηκε σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακόπηκε η κυκλοφορία από από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών -Αλεξανδρούπολης.

Αναζωπύρωση και ζημιές

Το πρωί της Κυριακής (20/08) εκδηλώθηκε αναζωπύρωση στα Λουτρά, αλλά και το χωριό Αγνάντια, χωρίς ωστόσο να απειλούνται μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές. Στο χωριό Πεύκα ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ αλλά δύο σπίτια και αποθήκες έχουν υποστεί ζημιές.

🎥 13:20 Πυρκαγιά στο νότιο Έβρο – Τελευταία ενημερωση ‼️Αναζωπύρωση βορειοανατολικά του οικισμού της Νίψας

Posted by Focus ston Evro on Sunday, August 20, 2023

Στο Λετοχώρι κάηκαν πέντε σπίτια και η εκκλησία.

Με τη συνδρομή και εναέριων μέσων επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να σβήσουν τη φωτιά. Με το πρώτο φως της μέρας επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της μέρας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Κέντρο Επιχειρήσεων, θα επιχειρήσουν 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Από επίγειες δυνάμεις συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα και ισχυρές δυνάμεις του στρατού, της Περιφέρεια και των δήμων και πολλοί εθελοντές.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς χτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα αρκετοί πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων νομού Έβρου, πύραρχος Σπυρίδων Κούτρας.

To Top