Κόσμος

Για 15 χρόνια ζούσε με ξύλινο θραύσμα βαθιά μέσα στο μάτι του

ophthalmology1

Για 15 χρόνια ζούσε με ξύλινο θραύσμα βαθιά μέσα στο μάτι του

Ένας άνδρας έκανε εξέταση ρουτίνας στον οφθαλμίατρο και ανακάλυψε ότι ζούσε για 15 χρόνια ένα ξύλινο θραύσμα καρφωμένο βαθιά μέσα στο μάτι του, χωρίς όμως να έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

Ο ασθενής ηλικίας περίπου 30 ετών είναι διαβητικός και επειδή η νόσος μπορεί να επηρεάσει τα μάτια με διάφορα προβλήματα, όπως γλαύκωμα ή καταρράκτη, είναι αναγκασμένος να παρακολουθεί την υγεία των ματιών του.

Έτσι, πήγε σε οφθαλμίατρο στη Βοστώνη και εκεί ο ειδικός ανακάλυψε το ξύλινο θραύσμα μήκους 3 χιλιοστόμετρων αναφέρει η New York Post.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 30χρονος, πιθανώς πρόκειται για θραύσμα από ατύχημα κηπουρικής που είχε σε ηλικία 15 ετών. Τότε, έκανε εργασίες στον κήπο και ένα μικρό κομμάτι είχε καρφωθεί στο μάτι του. Ωστόσο, επειδή ο πόνος υποχώρησε αμέσως δεν αναζήτησε ποτέ ιατρική βοήθεια.

ophthalmology
Για 15 χρόνια ζούσε με ξύλινο θραύσμα βαθιά μέσα στο μάτι του 3

«Τη στιγμή του τραυματισμού, ο ασθενής ανέφερε ότι αντιμετώπιζε άμεσο πόνο και ενόχληση, αλλά αποφάσισε να μην αναζητήσει ιατρική βοήθεια καθώς τα συμπτώματα φαινόταν να υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου. Δεν ακολουθήθηκε περαιτέρω οφθαλμική αξιολόγηση ή θεραπεία και η όραση του ασθενούς φαινόταν σταθερή με τα χρόνια», ανέφεραν οι γιατροί σε σχετική έκθεση.

Οι ειδικοί μετά από περαιτέρω εξετάσεις, αποφάσισαν να μην αφαιρέσουν το θραύσμα, γιατί ήταν βαθιά στο μάτι και συγκεκριμένα στον κερατοειδή χιτώνα, φτάνοντας μέχρι τον πρόσθιο θάλαμο. Σε περίπτωση που γίνονταν η εγχείρηση, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ο ασθενής να χάσει την όραση του.

Συνέστησαν λοιπόν να παρακολουθεί στενά το μάτι και να αναζητήσει επειγόντως γιατρό σε περίπτωση που αισθανθεί κάποια ενόχληση, ενώ χαρακτήρισαν σπάνια την περίπτωση του, γιατί σε ανάλογα περιστατικά το χειρουργείο είναι συνήθως μονόδρομος.

To Top