Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Τραγική αποτυχία για την ΕΛ.ΑΣ, ο δρόμος της…

oikonomou 3

Γιάννης Οικονόμου για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Τραγική αποτυχία για την ΕΛ.ΑΣ, ο δρόμος της παραίτησης θα ήταν ο εύκολος

Για «τραγική επιχειρησιακή αποτυχία» της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο ο πολιτικός της προϊστάμενος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας φιλοξενούμενος στον Alpha, τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη σε επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ερωτώμενος σχετικά με το τι συνέβη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε: «Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που διατάξαμε. Τα όσα συνέβησαν χθες, με τον τραγικό χαμό αναδεικνύουν δύο φοβερά αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ. Ενώ στις συλλήψεις υπήρχε επάρκεια, συνελήφθησαν 98 με υψηλή πιθανότητα ανάμεσα σ’ αυτούς να είναι ο δολοφόνος, στον τομέα της πρόληψης είχαμε μια τραγική αποτυχία».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα: «Τραγική αποτυχία τελείως ξένη, για τις αποδόσεις και την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ. Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν, πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα, υπήρχαν άνθρωποι που έφτασαν από το Ζάγκρεμπ χωρίς να τους σταματήσει κανείς. Ήδη αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες.

Και τι έγινε ρωτάει ο κόσμος; Απαντώ ξεκάθαρα και στους καλοπροαίρετους και σε όσους μηδενίζουν, ότι βεβαίως ότι μας δείξει η έρευνα θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάτε εκεί, θέλω να το ξεκαθαρίσω. Δεν νοείται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ακόμα και μήνα Αύγουστο να αντιμετωπίζουν έτσι αυτά τα περιστατικά και αυτές τις πληροφορίες».

Τέλος σχετικά με την απαίτηση κομμάτων της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει 6-7 φορές την παραίτησή μου, ως κυβερνητικού εκπροσώπου. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να παραιτηθώ αν είχε να κάνει με πολιτικό σχεδιασμό. Ο υπουργός δεν είναι αστυνομικός να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν. Θα ήταν ο εύκολος ο δρόμος της παραίτησης».

To Top