Πολιτική

Η επίσκεψη Κασσελάκη στη Μακρόνησο «έκοψε στα δύο» τον ΣΥΡΙΖΑ

Stefanos Kasselakhs

Η επίσκεψη Κασσελάκη στη Μακρόνησο «έκοψε στα δύο» τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος στο ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές εκλογές του και τα «μαχαίρια» βγήκαν για τα καλά, με αφορμή την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο και το σποτ που γύρισε.

Ο πέμπτος υποψήφιος για την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στο βίντεο, ότι «οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία» και δεν είχε άδικο, αφού έκτοτε ξέσπασε ένας «εμφύλιος» γύρω από το πρόσωπο του, με ορισμένα στελέχη να τον κατακρίνουν και άλλα να τον υποστηρίζουν.

Αρχικά, ο πρώην υπουργός Άμυνας και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος ήταν μαζί με τον Κασσελάκη στη Μακρόνησο, είπε ότι «αυτό το γύρισμα και η εμφάνιση σε αυτό τον χώρο είναι ενωτική, γιατί η Μακρόνησος είναι ένας ιστορικός χώρος, στον οποίο, υποτίθεται, ότι όλοι βλέπουμε την ιστορία και αναλογιζόμαστε τους αγώνες και τις αντιπαραθέσεις. Στη νεότερη ιστορία της Ελλάδος, όλα αυτά έχουν μείνει στο περιθώριο».

Παράλληλα, απάντησε στις εσωκομματικές επικρίσεις, τονίζοντας ότι «εγώ δεν θα κάνω σχόλιο για αυτό, είναι κουτσομπολιό χαμηλού επιπέδου, δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάσω».

Επίσης, ο Παύλος Πολάκης συνεχάρη τον πέμπτη υποψήφιο, αναφέροντας τα εξής σε ανάρτηση στο Facebook:

«ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΦΑΝΕ .Απάντησες σε πολλους και πολλά σήμερα».

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΦΑΝΕ .Απάντησες σε πολλους και πολλά σήμερα

Posted by Παυλος Πολακης on Tuesday, September 12, 2023

Στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη βρέθηκε και ο Νίκος Καρανίκας, σημειώντας στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Ο σύντροφος Κασσελάκης ανέδειξε προεκλογικά την πανλαϊκή αξία και σημασία της Μακρονήσου θέτοντας το ζήτημα της συνέχειας, της ενότητας και της εκπαιδευτικής αξίας στα σημερινά σχολεία.

Ενόχλησε τους πανικόβλητους και τους αυτοαναφορικούς ιδιοκτήτες της ιστορίας. Καλά έκανε.

Η Μακρόνησος ανήκει στον λαό γιατί οι αγωνιστές τότε ήταν αγωνιστές για τον λαό.

Δεν ανήκει στα κόμματα της αριστεράς του σήμερα που σαπίζουν στον φετιχισμό τους, ούτε σε βουλευτές και ευρωβουλευτές που κόπτονται για τον λαό.

Ο λαός προφανώς έχει ξεπεράσει τους δογματικούς».

karanikas
Η επίσκεψη Κασσελάκη στη Μακρόνησο «έκοψε στα δύο» τον ΣΥΡΙΖΑ 3

«Δεν είναι κακές οι διασπάσεις πάντα»

Ωστόσο, η επίσκεψη Κασσελάκη δεν δημιούργησε μόνο θετικές αντιδράσεις, αλλά και επικρίσεις, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο πέμπτος υποψήφιος «δείχνει μια έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της ιστορίας της ελληνικής Αριστεράς. Δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης».

Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους όλου του κόμματος, με τον Παύλο Πολάκη να απαντάει ότι «προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης. Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω θεού δικαίωμα».

Επιπλέον, ο Νίκος Μπίστης είπε ότι «είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα εντάξεις στην προεκλογική σου καμπάνια» και η Όλγα Γεροβασίλη συμπλήρωσε πως «αν κάποιος δεν αντέχει να κινηθεί μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, να σας πω δεν είναι κακές οι διασπάσεις πάντα, το βλέπω κι αλλιώς. Σας θυμίζω ότι έχουμε υποστεί διάσπαση το 2015».

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, σε ανάρτηση στο Twitter έγραψε τα εξής:

«σ. @skasselakis

η Ελλάδα δεν “κόπηκε στα δύο” στον “νέο Παρθενώνα”.

Η Ελλάδα ειναι κομμενη στα δύο επειδή είναι πλυμμηρισμενη η εθνική οδός μια εβδομάδα μετά το φαινόμενο.

Από εμένα είναι ΟΧΙ».

Έκκληση σε μέλη και φίλους

Εντούτοις, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Κοτσακάς, έκανε έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι και να επικρατήσει η ενότητα εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, έκανε έκκληση« σε όλους τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να διαφυλάξουν την διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με πνεύμα ενότητας, αναδεικνύοντας το ήθος και τις αρχές μας».

To Top