Η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών, Lego, ζήτησε από αστυνομικό τμήμα της Καλιφόρνιας να σταματήσει να βάζει φιγούρες/κεφάλια από τα παιχνίδια της στα πρόσωπα των υπόπτων, κάτι που έκανε για να συμμορφωθεί με έναν νόμο της πολιτείας, που προστατεύει τα δικαιώματα των παραβατών.

Η αστυνομία της Murrieta έγινε viral, επειδή δημοσίευσε εικόνες με πρόσωπα υπόπτων, που αντικαταστάθηκαν από αρχηγούς Lego μετά την ψήφιση νόμου από το νομοθετικό σώμα της πολιτείας, που απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογραφιών όσων κατηγορούνται για μη βίαια εγκλήματα.

Ο «γίγαντας» των παιχνιδιών, όμως, δεν παίζει και θέλει να εμποδίσει το αστυνομικό τμήμα να χρησιμοποιήσει τις χαριτωμένες φιγούρες.

«Η Lego Group επικοινώνησε μαζί μας και μας ζήτησε με σεβασμό να αφαιρέσουμε από τη χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας τους στο περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο φυσικά κατανοούμε και θα συμμορφωθούμε», δήλωσε στο Fox News Digital ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, υπολοχαγός Τζέρεμι Ντουράντ, μεταδίδει η New York Post.

View this post on Instagram

A post shared by Murrieta Police Department (@murrietapd)

«Αυτήν τη στιγμή διερευνούμε άλλες μεθόδους για να συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε το περιεχόμενό μας με τρόπο που να είναι ελκυστικό και ενδιαφέρον για τους ακολούθους μας», πρόσθεσε.

Οι εικόνες στη σελίδα του τμήματος στο Instagram έδειχναν τα ψηφιακά υπερτιθέμενα μπλοκ με μια ποικιλία από εκφράσεις του προσώπου – κλάμα, συνοφρυωμένος, χαμογελαστός ή οργή.