Κόσμος

Η μικρή Άφραα από τα χαλάσματα του σεισμού της Συρίας έγινε 6 μηνών – Οι χαρούμενες στιγμές δίπλα στ…

afraa neogennito

Η μικρή Άφραα από τα χαλάσματα του σεισμού της Συρίας έγινε 6 μηνών – Οι χαρούμενες στιγμές δίπλα στον θείο της

Φεβρουάριος 2023. Ένας ισχυρός σεισμός της τάξεως των 7,8 Ρίχτερ χτυπά τη Συρία και την Τουρκία, αφήνοντας πίσω του πάνω από 50.000 νεκρούς αλλά και ολόκληρες πόλεις κατεστραμμένες.

Πολλοί δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα κτίρια που εν ριπή οφθαλμού καταστράφηκαν, σαν να ήταν φτιαγμένα από τραπουλόχαρτα. Όμως, μέσα από τα χαλάσματα, ένα κοριτσάκι κατάφερε να βγει ζωντανό, ηλικίας μόλις λίγων ωρών.

Η ιστορία της μικρής Άφραα είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Μέσα στα συντρίμμια του σπιτιού της, η άτυχη μητέρα του αγέννητου τότε κοριτσιού είχε καταφέρει να το φέρει στη ζωή. Δυστυχώς, με το που γέννησε το παιδί της, η γυναίκα ξεψύχησε, ενώ οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν το μωρό ζωντανό από τα χαλάσματα του σπιτιού τους, το οποίο ήταν ακόμα με τον ομφάλιο λώρο.

6 μήνες μετά το τραγικό αυτό συμβάν, το μικρό κοριτσάκι ζει χαρούμενο μαζί με τους θείους του. Στα πλάνα που εξασφάλισε η ΕΡΤ, το μωρό φαίνεται να περνά ξέγνοιαστες στιγμές δίπλα στον θείο του, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που το πήρε μαζί του, αφού το απεγκλώβισε. Το μωρό είναι τώρα υγιέστατο και χαμογελαστό, κοντά στον θείο του και τα ξαδερφάκια του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε ξένα πρακτορεία και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, στην αρχή εκείνος και η οικογένειά του και μαζί με την Άφραα, ζούσαν σε σκηνή, εξαιτίας του σεισμού. Ο ίδιος ήταν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Τώρα, έχει νοικιάσει ένα σπίτι, ωστόσο, δεν είναι σίγουρος αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει οικονομικά.

To Top