Τεχνολογία

Η τεχνολογία στην μάχη των πυρκαγιών – Είναι τα drones το μέλλον της πυρόσβεσης;

fotia ktirio

Η τεχνολογία στην μάχη των πυρκαγιών – Είναι τα drones το μέλλον της πυρόσβεσης;

Η τεχνολογία «επιστρατεύεται» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Πριν εκδηλωθούν φωτιές, υπάρχουν πολλά χρήσιμα εργαλεία για την αποτροπή τους. Ωστόσο, μόλις ξεσπάσει μια πυρκαγιά, πρέπει να χρησιμοποιηθούν άλλες τεχνολογίες για τον περιορισμό και την κατάσβεσή τους. Τέσσερις από τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές τις τεχνολογίες είναι ο αξιόπιστος εξοπλισμός επικοινωνίας, τα drones, η τηλεπισκόπηση και τα εξειδικευμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Τα drones είναι εξαιρετικές πλατφόρμες για την παροχή εναέριας παρακολούθησης, βοηθώντας να κατευθύνουν τα πληρώματα εκτός κινδύνου και παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες, όπως η τοποθεσία των hotspot. Πολλές πυροσβεστικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν drones στις επιχειρήσεις τους. Το σχετικά χαμηλό κόστος των drones και η ευελιξία των ωφέλιμων φορτίων που μπορούν να μεταφέρουν τα drones τα καθιστούν εξαιρετικά εργαλεία για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως οι Αρχές της Κίνας έχουν προχωρήσει στη χρήση drones για την κατάσβεση πυρκαγιών και μάλιστα, όπως φαίνεται, το μέτρο αυτό έχει αποτελέσματα. Σε βίντεο που ανάρτησαν κατά τη διάρκεια φωτιάς σε πολυώροφη πολυκατοικία, drones πετούν γύρω από το κτίριο, εκτοξεύοντας αφρό, προκειμένου να σβήσουν ή να περιορίσουν τη φωτιά.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, χρειάστηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να σβήσουν τη φωτιά μπροστά από τα παράθυρα του κτιρίου σε τρεις ορόφους, στο οποίο γίνονταν εργασίες.

To Top