Ελλάδα

«Η Θεσσαλία διαλύθηκε, τα χωράφια μας έχουν δύο μέτρα νερό» – Η μαρτυρία πλημμυροπαθή στον Πλατύκαμπ…

marturia

«Η Θεσσαλία διαλύθηκε, τα χωράφια μας έχουν δύο μέτρα νερό» – Η μαρτυρία πλημμυροπαθή στον Πλατύκαμπο Λάρισας

«Τα πράγματα είναι πολύ τραγικά», δήλωσε, συγκλονισμένος από την κατάσταση που βιώνει για δεύτερη φορά ο Πλατύκαμπος Λάρισας, ένας κάτοικος από την περιοχή του Κιλελέρ στη Θεσσαλία.

Με απόγνωση στο βλέμμα και κοιτώντας τις εικόνες αποκάλυψης μετά το σπάσιμο τμήματος του φράγματος στον ποταμό Γκουσμπασανιώτη ο κάτοικος του χωριού δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ και στη ρεπόρτερ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη: «Θα πεθάνουμε». Μιλώντας για τις τεράστιες ζημιές σε υποδομές και περιουσίεςς δήλωσε ότι και ο ίδιος, όπως δεκάδες άλλοι, έχει καταστραφεί ενώ ο Πλατύκαμπος «πνίγηκε» κάτω από τα νερά.

«Η Ελλάδα έχει καταστραφεί. Η Θεσσαλία διαλύθηκε. Τα χωράφια μας έχουν δύο μέτρα νερό. Χρωστάμε, έχουμε γραμμάτια. Έχουμε οικογένειες, παιδιά και εγγόνια. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να φάει» δήλωσε με απόγνωση ο άνθρωπος το σπίτι του οποίου για δεύτερη φορά βυθίστηκε κάτω από το νερό και τις λάσπες.

Και όπως αποκάλυψε οι δημοτικές αρχές δεν πρόλαβαν να ενισχύσουν τα αναχώματα στον ποταμό με αποτέλεσμα να σπάσουν και να πλημμυρίσει το χωριό.

To Top