Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας

North Korea

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στη Σεούλ ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, που είναι γνωστή στην κορεατική χερσόνησο και ως Ανατολική Θάλασσα.

Έτσι, εγείρονται ανησυχίες στην περιοχή, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα εντείνει τις στρατιωτικές ασκήσεις.

Χαρακτηριστικά, στις 12 Ιουλίου η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, που εκτιμάται πως ήταν μεγάλου βεληνεκούς, ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, δυο εικοσιτετράωρα μετά την απειλή της Πιονγκγιάνγκ ότι θα καταρρίψει αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου» προς την κατεύθυνση «της ανατολικής θάλασσας», ανέφερε το επιτελείο στη Σεούλ, χρησιμοποιώντας την ονομασία στην κορεατική χερσόνησο αυτής που το Τόκιο αποκαλεί θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ο νοτιοκορεατικός στρατός «εντόπισε την εκτόξευση αυτού που εκτιμάται πως ήταν βαλλιστικός πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς από την περιοχή της Πιονγκγιάνγκ περί τις 10:00 [σ.σ. τοπική ώρα· στις 04:00 ώρα Ελλάδας] προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας», διευκρίνισε αργότερα το νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής Άμυνας.

To Top