Πολιτική

Καύσωνας: Μέσα στην εβδομάδα τα πρώτα 40άρια – «Έρχεται παρατεταμένη ζέστη από την Αλγερία» λέει ο Γ…

syntagma

Καύσωνας: Μέσα στην εβδομάδα τα πρώτα 40άρια – «Έρχεται παρατεταμένη ζέστη από την Αλγερία» λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

«Ζεσταίνει» επικίνδυνα ο καιρός από τη νέα εβδομάδα. Τους 34ο με 36ο βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά από το προσεχές Σάββατο έως τη Δυτέρα. Την Τρίτη, ο υδράργυρος στα πεδινά θα φτάσει τους 36ο – 37ο βαθμούς και τοπικά στους 38ο.

Από την Τετάρτη 12 Ιουλίου, φαίνεται ότι πολύ θερμές αέριες μάζες, προερχόμενες από την Αλγερία και το Μαρόκο, θα κινηθούν -διαμέσω της Μεσογείου – προς την περιοχή της Ελλάδας και σταδιακά θα αρχίσουν να ανεβάζουν περαιτέρω τη θερμοκρασία στα επίπεδα των 39ο – 40ο βαθμών και τοπικά ακόμα παραπανω.

Ο επικείμενος καύσωνας, που πιθανότατα θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 12 Ιουλίου, φαίνεται ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει πόση ισχύ θα έχει αλλά και πόση διάρκεια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΖΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑΜΙΚΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΕΩΣ ΤΗ…

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Friday, July 7, 2023

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων και η κίνηση των αερίων μαζών φανερώνει ότι ίσως προς τα τέλη της εβδομάδας που θα μπούμε, ενδέχεται να σημειωθούν θερμοκρασίες ακόμη και άνω των 41°C. Αυτό όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως και χρειάζεται να περιμένουμε 2 μέρες ακόμα για να σιγουρευτούμε. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να είναι ένας παρατεταμένος καύσωνας που λίγο θα μας κουράσει. Βέβαια έχουμε ξαναπεράσει τέτοιες περιόδους στο παρελθόν.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος καλεί σε εγρήγορση την Πολιτική Προστασία και σε ανάρτησή του αναφέρει: «Λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, την χαμηλής σχετικής υγρασίας, της μεγάλης περιόδου ξηρασίας που φαίνεται ότι θα βιώσουμε αλλά και των τοπικά ενισχυμένων βοριάδων που κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσουν κυρίως την ανατολική και νότια Ελλάδα, καλό θα ήταν να είναι από τώρα έτοιμη η πολιτική προστασία και εύχομαι να διαχειριστεί με άριστο βαθμό τις πυρκαγιές που ίσως προκύψουν.

Όλοι ευχόμαστε να μην υπάρξει ούτε μια πυρκαγιά και άρα οφείλουμε να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί. Επίσης, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, θα χρειαστούν χώροι για να πηγαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα κλιματισμού στα σπίτια τους καθώς επίσης πρέπει να προστατευτούν οι άστεγοι και τα αδέσποτα ζώα. Τις επόμενες ημέρες έρχονται νεότερα στοιχεία».

To Top