Πολιτική

Καρανίκας υπέρ Τζανακόπουλου: Διογκώθηκε ένα άσχημο γεγονός με σκοπό τη συκοφάντησή του

karanikas tzanakopoulos

Καρανίκας υπέρ Τζανακόπουλου: Διογκώθηκε ένα άσχημο γεγονός με σκοπό τη συκοφάντησή του

Θέση υπέρ του Δημήτρη Τζανακόπουλου παίρνει πρωθυπουργικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανίκας, με αφορμή τον έντονο τσακωμό που είχε ο πρώην γραμματέας του κόμματος με τον Παναγιώτη Ρήγα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, τη βραδιά των εκλογών. «Είναι ντροπή να του επιτίθεται κόσμος κάνοντας κουτσομπολιό, διογκώνοντας ένα άσχημο γεγονός με σκοπό την συκοφάντηση του, την αποδόμηση και δολοφονία του χαρακτήρα του. Με αφορμή ένα και μοναδικό αρνητικό επεισόδιο, σε μια κακή συγκυρία, δεν επιτρέπεται η γενίκευση, η καταδίκη και η απαξίωση ενός ανθρώπου, αλλά η καταδίκη της πράξης, γιατί πολύ σωστά δεν μας ταιριάζει και δεν μας αρέσει. Αλλά μέχρι εκεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καρανίκας, δηλώνοντας παράλληλα ότι τα λέει αυτά κι ας μην έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον κ. Τζανακόπουλο.

Τα βάζει όμως και με όσους διέρρευσαν το περιστατικό στα μέσα ενημέρωσης. Όπως σημειώνει: «Ατόπημα η διαρροή και δημοσίευση του γεγονότος και ας συμφωνούμε ότι δεν έπρεπε να πράξει έτσι ο Δημήτρης». Κάνει μάλιστα λόγο για κομματικούς κανιβαλισμούς «που είναι μέρος της κληρονομιάς του ξεπερασμένου κομμουνιστικού κόμματος- κινήματος».

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Καρανίκας:

«Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι σύντροφος. Τον Δημήτρη τον γνωρίζω από την νεολαία Συνασπισμού πριν γίνει γραμματέας της οργάνωσης.

Με το ίδιο ταπεραμέντο και την αγάπη του για την κοινωνία, την γνώση, τα κοινά, την πολιτική και πάντα με ανιδιοτέλεια να υπηρετεί τα ιδανικά της αριστεράς.

Με το ίδιο νεύρο της έντασης για αυτό που πιστεύει και στην πρώτη γραμμή γι’αυτό που παλεύει και ποτέ δεν έκανε πίσω στα δύσκολα. Ο πολύς κόσμος τον γνωρίζει με αφορμή τον Τσίπρα, όπως όλους και όλες μας στον Συριζα ΠΣ,.

Διευθυντής γραφείου του πρωθυπουργού, εκπρόσωπος Συριζα, βουλευτής, γραμματέας του κόμματος και πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια δίχως να εκθέσει το κόμμα, τον πρόεδρο και πάντα πιστός σύντροφος δίπλα του ακόμα και αν είχε κάποια διαφωνία και πάντα με το ίδιο ταπεραμέντο.

Είναι ντροπή να του επιτίθεται κόσμος κάνοντας κουτσομπολιό, διογκώνοντας ένα άσχημο γεγονός με σκοπό την συκοφάντηση του, την αποδόμηση και δολοφονία του χαρακτήρα του.

Με αφορμή ένα και μοναδικό αρνητικό επεισόδιο, σε μια κακή συγκυρία, δεν επιτρέπεται η γενίκευση, η καταδίκη και η απαξίωση ενός ανθρώπου, αλλά η καταδίκη της πράξης, γιατί πολύ σωστά δεν μας ταιριάζει και δεν μας αρέσει. Αλλά μέχρι εκεί.

Ατόπημα η διαρροή και δημοσίευση του γεγονότος και ας συμφωνούμε ότι δεν έπρεπε να πράξει έτσι ο Δημήτρης αλλά έλεος με την επιλεκτική, μερική διαφάνεια που καταντάει όπλο εναντίον της ολότητας και της ουσίας.

Είμαστε άνθρωποι και παλεύουμε διαρκώς με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μας. Ο Δημήτρης μάλωσε με άσχημο τρόπο & δημιούργησε πρόβλημα με έναν σύντροφο του και είναι λάθος και άσχημο και γι’αυτό όταν μαλώνουμε μετανιώνουμε και αυτό είναι πιο σημαντικό από την οποιαδήποτε καταδίκη και τιμωρία.

Ο Δημήτρης είναι ένα άξιο και χρήσιμο στέλεχος της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ας διαφωνώ με ένταση τον τελευταίο καιρό μαζί του, αλλά δεν βγήκε να με καταγγείλει ούτε να με δώσει στα ΜΜΕ ώστε να πέσουν οι ύαινες να με φάνε.

Και τα λέω εγώ αυτά για τον Δημήτρη ενώ με έχει διαγράψει από φίλο του λόγω ενός καυγά επειδή διαφωνώ μαζί του και είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του και οι συνεργάτες του που γνωρίζουν την ποιότητα του, συμφωνούν μαζί μου.

Πάμε παρακάτω επιλέγοντας τον πολιτισμό της συνεννόησης και ας αφήσουμε τους κομματικούς κανιβαλισμούς που είναι μέρος της κληρονομιάς του ξεπερασμένου κομμουνιστικού κόμματος- κινήματος.

Ας μην κάνουμε την τρίχα τριχιά εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες γιατί είμαι σε θέση να πω ακόμα πιο πολλά και δεν χρειάζεται».

karanikas
Καρανίκας υπέρ Τζανακόπουλου: Διογκώθηκε ένα άσχημο γεγονός με σκοπό τη συκοφάντησή του 3
To Top