Κόσμος

Καταγγελία στον ΟΗΕ απο τον Λίβανο για τη δολοφονία αμάχων σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

livanos

Καταγγελία στον ΟΗΕ απο τον Λίβανο για τη δολοφονία αμάχων σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη για τη δολοφονία αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, θα υποβάλλει ο Λίβανος, κάτι που έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

Συγκεκριμένα, ο Λιβανέζος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι η χώρα του συλλέγει πληροφορίες και φωτογραφίες και πιθανόν θα υποβάλει την καταγγελία της σήμερα Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν έδωσε λεπτομέρειες για την αιματηρή επίθεση στον Λίβανο αλλά είπε ότι ο στρατός λειτουργεί βάσει πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών και εξετάζει προσεκτικά κάθε γεγονός στον Λίβανο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σχετικά με τον Λίβανο, κάνουμε επιθέσεις βάσει πληροφοριών και θα συνεχίσουμε να την επίθεση. Αυτή είναι η αποστολή μας. Όποιος μας απειλεί θα του επιτεθούμε» και συμπλήρωσε: «Κάθε γεγονός φυσικά που συμβαίνει στον Λίβανο το εξετάζουμε και μαθαίνουμε γι αυτό ώστε να κατανοήσουμε τις λεπτομέρειες. Αυτό μπορώ να πω σε αυτό το σημείο»

Θυμίζουμε πως νωρίς την Κυριακή ενα ισραηλινό χτύπημα σε αυτοκίνητο στο νότιο Λίβανο σκότωσε τρία παιδιά και τη γιαγιά τους, όπως δήλωσε στέλεχος της Χεζμπολάχ από την περιοχή, χαρακτηρίζοντας την επίθεση “επικίνδυνη εξέλιξη” για την οποία το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα.

Ο Χασάν Φαντλάλα δήλωσε ότι η μητέρα των τριών παιδιών ηλικίας μεταξύ 8 και 14 ετών τραυματίστηκε κατά την επίθεση κοντά στα ισραηλινά σύνορα. “Ο εχθρός θα πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματά του κατά των αμάχων“, δήλωσε ο Φαντλάλα σε δήλωσή του στο Reuters.

Τοπικά μέσα αναφέρονται στο χτύπημα λέγοντας ότι οι τέσσερις νεκροί είναι συγγενείς δημοσιογράφου που επίσης τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη επίθεση. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Σαμίρ Αγιούμπ, ανταποκριτή τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος είδε την αδελφή του και τα τρία εγγόνια της να σκοτώνονται μπροστά του. Ακολουθούσαν το αυτοκίνητό του με το όχημά τους, διευκρίνισε το ΑΝΙ.

To Top