Αθλητικά

Κοντά σε μεταγραφή Έλληνα ο Ολυμπιακός – Scouting ΠΑΟ στον… νέο Διαμαντίδη – Από τη Μπάγερν στην Εθνική!

Κοντά σε μεταγραφή Έλληνα ο Ολυμπιακός - Scouting ΠΑΟ στον… νέο Διαμαντίδη - Από τη Μπάγερν στην Εθνική!

Ποιος είναι ο “Γερμανός” που σημείωσε 29 πόντους; Η Εθνική Παίδων έχει εξαιρετική παρουσία στο Eurobasket και οι “αιώνιοι” ήδη παρακολουθούν κάποια από τα παιδιά για το μέλλον. Άλλωστε, στο Λιμάνι τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινώσουν και μία ακόμα προσθήκη…
 

Η Εθνική Παίδων κάνει εκπληκτικά πράγματα στα Σκόπια και εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματά της, αλλά και με τον τρόπο, που παίζει στο Ευρωμπάσκετ. Το απόγευμα της Τετάρτης κέρδισε και απέκλεισε την Φινλανδία και την Πέμπτη θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση: να νικήσει την πολύ αθλητική και ποιοτική Γαλλία και να πάρει το εισιτήριο για την τετράδα.

Αυτή η Εθνική του Γιάννη Καλαμπόκη είναι η καλύτερη ελληνική το τρέχον καλοκαίρι. Καλύτερη από μπασκετικής πλευράς και από την Νέων Ανδρών, που πήρε στο Ηράκλειο το χάλκινο μετάλλιο και από την Εφήβων, που δεν τα κατάφερε στο δικό της Ευρωμπάσκετ, παρότι έχει σπουδαίους παίκτες, όπως ο Σαμοντούροβ και ο Αβδάλας.

Η Παίδων έχει και πολύ καλές μονάδες και εξαιρετικό σύνολο. Και αυτός ο συνδυασμός είναι εντυπωσιακός, αν και στο τέλος μπορεί να μην συνδυαστεί με το ανάλογο αποτέλεσμα. Αλλά αυτό δεν θα αργήσει να φανεί.

Ο πλέι-μέικερ Καζαμίας, που παίζει στον Αρη, και ο Σερμπεζής, ο οποίος είναι στην Μπάγερν Μονάχου, είναι δύο από τους παίκτες, που έχουν ξεχωρίσει. Ο Καζαμίας θυμίζει σε πολλούς τον Διαμαντίδη στα νεανικά του χρόνια, αν και τέτοιες συγκρίσεις δεν είναι καλό να γίνονται.

Ο Σερμπεζής έκανε μεγάλο παιχνίδι με 29 πόντους με την Φινλανδία και έχει κάνει με τις εμφανίσεις του στο Ευρωμπάσκετ πολύ κόσμο να ρωτάει για το άτομό του. Και αυτό γιατί είναι ένα παιδί, που δεν αγωνίζεται στην Ελλάδα και απορούν πολλοί που τον ξετρύπωσε η Oμοσπονδία.

Και ο Παπασταύρου του Ολυμπιακού κάνει πολύ καλό τουρνουά, αλλά ανήκει στον Ολυμπιακό. Είναι δηλαδή σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και κλαμπ που έχει οικονομική δυνατότητα.

Ο Καζαμίας είναι επίσης σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, τον Αρη, αλλά στους Θεσσαλονικείς τα οικονομικά δεν είναι ανθηρά. Είναι ανθηρά, όμως, στην Μπάγερν, όπου παίζει ο Σερμπεζής.

Το σίγουρο είναι ότι οι «αιώνιοι» έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε αυτή την Εθνική ομάδα με σκοπό να «χτυπήσουν» είτε άμεσα, είτε σε βάθος χρόνου.

Εχει πολύ ζουμί αυτή η Εθνική και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό δεν μπορούν να μείνουν αδιάφοροι σε μία περίοδο μάλιστα, που ποιοτικό Ελληνα παίκτη δεν είναι εύκολο να βρεις.

Αν και ο Παναθηναϊκός έκανε κάποια βήματα μπροστά φέτος σε αυτό τον τομέα, ενώ ο Ολυμπιακός πήρε τον Τανούλη, ίσως πάρει και έναν ακόμη Ελληνα τις επόμενες μέρες.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία Ολυμπιακού με Τζέιμς – Έδωσαν το συμβόλαιο Σλούκα οι Αγγελόπουλοι – Ο όρος για να υπογράψει!

To Top