Τέχνη

Κοστίζει 270.000, είναι σαν γιγάντιο USB: Το τροχόσπιτο που με το πάτημα ενός κουμπιού έχει κάθε πολ…

Ένα φουτουριστικό τροχόσπιτο μοιάζει με γιγάντιο USB, μπορεί να περιστρέφεται και να μεγαλώνει μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό στους δρόμους.

Το όνομα και οι εντυπωσιακές λειτουργίες του

Ονομάζεται Romotow και φαίνεται αρκετά εκπληκτικό, ακόμα και πριν αποκαλύψει τα εντυπωσιακά “κόλπα” του.

Αλλά μόλις πατηθεί το μαγικό κουμπί, μεταμορφώνεται, αφού το κέντρο του γλιστράει και στη συνέχεια περιστρέφεται προς τα έξω για να δημιουργήσει έως και 70% περισσότερο χώρο. Αρκετοί είναι αυτοί που το έχουν παρομοιάσει με ένα τεράστιο USB.

Πόσο κοστίζει

Το Romotow έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία αρχιτεκτονικής και εσωτερικού σχεδιασμού της Νέας Ζηλανδίας W2, η οποία εργάζεται πάνω σε αυτό το project τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο Tony Hughes από το Hildesheim της Γερμανίας, το παρομοίωσε με ένα “τεράστιο USB”, προσθέτοντας ότι ο σχεδιαστής του είχε “μεγάλη έμπνευση”!

Η W2 ελπίζει να δώσει στην αγορά το κινητό σπίτι το 2020 και η τιμή του πιστεύεται να κυμανθεί στα 270.000 ευρώ.

Τι διαθέτει μέσα στη καμπίνα

Μέσα στην καμπίνα θα υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, ιδανικό για δύο ενήλικες και ένα σαλόνι με καναπέ που μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι για δύο ακόμη καλεσμένους.

Το Romotow θα διαθέτει επίσης κουζίνα και μπάνιο, σχεδιασμένα με κομψά και μοντέρνα έπιπλα.

Το προηγμένο σύστημα ήχου θα ενσωματωθεί σε όλο το κινητό σπίτι και όλα τα παράθυρα θα διαθέτουν ενσωματωμένα στόρια.

Θα υπάρχει επίσης ένα πτυσσόμενο ηλεκτρικό μπάρμπεκιου στο έξω μέρος, ενώ η “αυλή” θα είναι επενδεδυμένη με συνθετικό δάπεδο – ίδιο με αυτό που συνήθως χρησιμοποιείται στα γιοτ.

Η αυλή μπορεί επίσης να κλείσει με τέντες και διαχωριστικά ούτως ώστε να δημιουργηθεί άλλο ένα υπνοδωμάτιο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα τέσσερις επισκέπτες.

Τα ηλιακά πάνελ θα τοποθετηθούν στην οροφή μαζί με μια μπαταρία και ένα σύστημα θέρμανσης πετρελαίου, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα θέρμανση και ζεστό νερό, ακόμη και αν το τροχόσπιτο δεν είναι συνδεδεμένο με το ρεύμα.

Τι πιο τέλειο να κοιμάσαι σαν στο σπίτι σου και να γυρνάς όλο τον κόσμο;

Δείτε το τροχόσπιτο του μέλλοντος στο παρακάτω βίντεο:

To Top