Πολιτική

Με την ενότητα να παραμένει μετέωρη τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν σήμερα για νέο πρόεδρο

5960157

Με την ενότητα να παραμένει μετέωρη τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν σήμερα για νέο πρόεδρο

Με το μεγάλο ερώτημα να αποτελεί το εάν τα πολιτικά ρεύματα κα οι τάσεις μετά την οξύτατη αντιπαράθεση που προηγήθηκε τον προηγούμενο καιρό, θα παραμείνουν υπό την ίδια σκέπη ύστερα από τη σημερινή αναμέτρηση, χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προσέρχονται από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ στις 570 κάλπες που έχουν στηθεί σε ολόκληρη την Επικράτεια, προκειμένου ν’ αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της μείζονος αντιπολίτευσης. 

Θεωρείται σίγουρο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τελικός νικητής σήμερα το βράδυ και η μάχη θα κριθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθεί ο β΄ γύρος μεταξύ των δύο πρώτων εκ των πέντε υποψηφίων, ήτοι της Έφης Αχτσιόγλου, του Στέφανου Κασσελάκη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Παππά και του Στέφανου Τζουμάκα. Τόσο οι σφυγμομετρήσεις όσο και οι εταιρείες στοιχημάτων εμφανίζουν ως ακλόνητο δίδυμο για να περάσει στον δεύτερο γύρο, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη, με την πρώην υπουργό να εξακολουθεί να είναι το φαβορί για την κατάκτηση της ηγεσίας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν σήμερα όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη επί  ακόμη επιτόπου στα εκλογικά τμήματα έως το απόγευμα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας. Για παράδειγμα ένας κάτοικος της Αθήνας, εάν σήμερα βρίσκεται για κάποιο λόγο στην Τρίπολη, θα μπορεί να προσέλθει στην κάλπη της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Μπορείτε να δείτε όλα τα εκλογικά τμήματα, πατώντας ΕΔΩ

Μαζί τους οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά σήμερα, επίσης από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 20.00. Δικαίωμα ψήφου εκτός συνόρων έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως εάν προσέλθουν σήμερα για να ψηφίσουν 40.000 έως 60.000 άτομα, όπως εκτιμάται (αν και δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και να προσέλθουν παραπάνω), στα ταμεία της Κουμουνδούρου θα μπουν από 80.000 έως 120.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό που έχει γίνει για την ώρα που θα προσέλθουν οι υποψήφιοι πρόεδροι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1) στις 10:00. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου, (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30. Ο Νίκος Παππάς, πιο πρωινός απ’ όλους, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής (Δημαρχείο Καισαριανής, αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας) στις 8:45 π.μ. Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175) στις 12:00, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία) στις 13:00.

To Top