Κόσμος

Με την Ολένα στο πλευρό του έφτασε στη Νέα Υόρκη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη Γενική Συνέλευση του Ο…

Zelensky Olena

Με την Ολένα στο πλευρό του έφτασε στη Νέα Υόρκη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ταξίδεψε μαζί με την Πρώτη Κυρία, Ολένα Ζελένσκα, ενόψει της προγραμματισμένης ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά και της συμμετοχής τους σε διάφορες δραστηριότητες καθώς προσπαθούν να εξασφαλίσουν την παροχή περαιτέρω βοήθειας για τη χώρα τους στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τραυματισμένους Ουκρανούς στρατιώτες που νοσηλεύονται στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα σε νοσοκομείο του Στάτεν Άιλαντ.

Разом прибули до Нью-Йорка для участі в заходах 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Тема дискусії цього разу –…

Posted by Володимир Зеленський on Monday, September 18, 2023

Στην πρώτη του επίσκεψη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, ο Ζελένσκι θα εκφωνήσει σήμερα ομιλία ενώπιον των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Αμέσως μετά την άφιξη του στη Νέα Υόρκη, ο Ζελένσκι μετέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Στάτεν Άιλαντ, όπου νοσηλεύονται Ουκρανοί στρατιώτες που ακρωτηριάστηκαν στον πόλεμο. Μάλιστα τους παρέδωσε μετάλλια ανδρείας.

«Απευθείας από το αεροδρόμιο, πάω στους μαχητές μας που νοσηλεύονται για θεραπεία και αποκατάσταση στις ΗΠΑ. Προέχει η υποστήριξη του λαού μας και η ευγνωμοσύνη προς όσους βοηθούν την Ουκρανία και τους Ουκρανούς. Έρχονται σημαντικές και πολυάσχολες ημέρες. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η σύνοδος για την επανεξέταση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σημαντικές διμερείς επαφές έχουν ήδη προγραμματιστεί», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του σε διάφορες πλατφόρμες social media.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον όπου θα συναντήσει τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν και μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και επιχειρηματίες.

To Top